Indica publicitat
Dijous, 23 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de maig del 2011 | 16:28
Notícia · Política

El Suprem insisteix en la destrucció de la immersió lingüística

Dues noves sentències tornen a donar la raó a dues famílies que van denunciar, a través de Convivència Cívica, que els seus fills no podien ser escolaritzats únicament en castellà.

Barcelona · Sumades a les tres sentències dictades el passat gener pel mateix Tribunal Suprem (TS), ja pujen fins a cinc les sentències que pretenen posar en qüestió la política d'immersió lingüística als centres d'ensenyament de Catalunya. Després d'anys de bon funcionament i d'òptims resultats del model d'escola catalana, en el qual s'ha corroborat el correcte aprenentatge d'ambdues llengues oficials (català i castellà) i, fins i tot, d'una tercera, ara el TS vol desmuntar el sistema.

El TS ha dictat dues noves sentències que obliguen la Generalitat de Catalunya a fer vehicular, també, la llengua castellana, de tal manera que l'actual sistema d'immersió lingüística sigui substituit per un model d'ensenyament bilingüe en el qual el castellà també sigui vehicular. L'ofensiva contra el sistema d'ensenyament instaurat a Catalunya i contra la llengua pròpia ja va aixecar crítiques dins del sector, el qual es va manifestar diverses vegades per mostrar el seu enuig, així com també van expressar el descontent la societat civil i bona part de la política de manera conjunta.

Seguint la línia, doncs, que ja va emprendre el govern Mas el passat gener, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha recordat que és el Tribunal Constitucional (TC) el què estableix que és la Generalitat la qui determina "la proporció d'ús" del català i el castellà a l'escola. En declaracions a l'ACN la consellera ha defensat l'actual model d'immersió lingüística i ha recordat, també, que es troba dins la legalitat vigent. "Estudiarem les noves sentències i continuarem actuant amb la legalitat que permeten les normes vigents i amb el màxim respecte a la norma en tota la seva aplicació" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat