Indica publicitat
Dijous, 25 d'abril del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de juny del 2016 | 13:09
Notícia · Política catalana

Pla d'expansió de les delegacions de la Generalitat a l'exterior

Romeva vol ampliar l'acció exterior de Catalunya incrementant fins a 17 les oficines governamentals en el termini d'un any, comptant amb l'aprovació dels nous pressupostos.

Actualment, la Generalitat disposa de set delegacions a l'estranger (Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit, França, Itàlia, Àustria i els Estats Units), una xarxa que creixerà si es compleix el full de ruta de Palau, vinculat a l'aprovació dels pressupostos. Segons el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, "En aquest moment Catalunya no té la presència exterior que li pertocaria. La creació d'una xarxa pròpia no és un repte al qual estiguem disposats a renunciar. I és legal".

Malgrat els constants intents de torpedinar l'acció exterior del Govern de la Generalitat per part del Ministeri d'Afers Exteriors, encapçalat pel ministre José Manuel García Margallo, el Departament d'Exteriors està decidit a dotar Catalunya de veu pròpia a l'exterior, no només per fer pedagogia del procés cap a la independència sinó per projectar la veu de Catalunya en els àmbits econòmic, cultural o lingüístic.

La conselleria d'Exteriors ha dissenyat un pla d'expansió que ha de permetre a Catalunya situar-se en els principals fòrums multilaterals. Aquest pla -que s'haurà de desplegar abans de l'estiu del 2017- consisteix en l'expansió institucional al continent europeu, l'increment de la presència a Amèrica i noves delegacions a l'Àfrica i l'Àsia. Des de la conselleria insisteixen, però, que només serà possible executar aquest pla si es pot disposar d'uns nous pressupostos. Els comptes plantegen que la despesa en acció exterior passi dels 19,7 milions d'euros del 2015 als 34,1 milions per al 2016.

Les noves delegacions projectades són: Copenhaguen, Varsòvia, Ginebra, Zagreb, el Vaticà, Lisboa, Rabat, Seül, Mèxic DF i Buenos Aires.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat