Indica publicitat
Dimarts, 24 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de d'abril del 2009 | 16:02
Cartes al director · Política

Aclariments sobre el Bloc Nacionalista Valencià

Sóc lector habitual de Tribuna Catalana i, en general, considere encertades les anàlisis que s'hi fan en els temes relatius al País Valencià. Tanmateix, pel que fa a les notícies sobre les eleccions al Parlament Europeu, crec que vostès han omès algunes dades importants per entendre perquè el partit en què milite, el Bloc Nacionalista Valencià, participarà en la coalició liderada per Ramon Tremosa.

Aquest dissabte 4 d'abril es va reunir el Consell Nacional del BLOC, del qual sóc membre, amb l'objectiu de decidir en quina coalició i amb quins candidats participaríem en les eleccions europees. A molts militants no ens agrada el perfil conservador de la coalició liderada per CiU perquè el nostre partit és de centre-esquerra i així ho demostrem en la nostra defensa del territori, en contra de l'urbanisme insostenible, a favor de l'educació i la sanitat públiques, etc.

A mi personalment i a un sector importantíssim de la militància ens haguera agradat participar en una candidatura de perfil progressista com la que encapçala ERC. Fins i tot, em vaig arribar a plantejar votar en contra de la proposta de pacte amb CiU que l'Executiva va presentar al Consell Nacional. De fet, un dels corrents del partit, el Bloc d'Esquerres i Sobiranista va demanar el vot en contra.

Per què vaig canviar el NO per l'abstenció? Per què molts companys hi van votar a favor encara que no se senten còmodes amb alguns socis d'aquesta coalició com ara Unió Mallorquina? No oblidem que els militants del BLOC ens considerem germans del PSM-EN, no més conservadors com vostès asseguren en una de les seues cròniques.

La resposta és ERC. Vostès no han contat a les seues cròniques que ERC va vetar la incorporació del BLOC a l'Aliança Lliure Europea. Tampoc no han contat que les JERC van traslladar aquest veto a les joventuts de l'Aliança Lliure Europea i van impedir que el BLOC JOVE s'hi incorporara. En cap crònica han informat de l'hostilitat d'ERC envers el partit en què milite i parlen vostés d'ERPV com si tinguera el mateix nivell d'implantació al País Valencià que nosaltres. Obliden vostès que els republicans només tenen 5 regidors a tot el País Valencià (2 a Xixona, 1 a la Vall de Laguart, 1 a Sueca i 1 a Simat de la Valldigna), mentre que el BLOC en té vora 300 i ostenta més de vint alcaldies.

No tinc res en contra d'ERC i la seua secció valenciana, ERPV. Tant ells com nosaltres som nacionalistes i tots hem d'esforçar-nos des de les nostres sensibilitats diferents per construir el país. Les baralles entre ERPV i BLOC suposen un desbalafiament d'energies comparable al que suposen les baralles entre CiU i ERC al Principat. Seria un mentider si afirmara que el 100% de la culpa és d'ERPV, però bona part de culpa sí que en tenen.

D'altra banda, vostès han donat una afirmació errònia sobre el PSM-EN. ERC ja ha pactat per a les europees amb Entesa per Mallorca (escissió del PSM-EN) i ara no vol que el PSM-EN s'hi incorpore. Segons les darreres informacions de què dispose (el diputat del BNG Francisco Jorquera ho va comunicar a l'Executiva del BLOC ahir de matí), tant el BNG com ARALAR estan pressionant a ERC perquè admeta el PSM-EN a la coalició, però ERC hi manté el veto. Ja m'explicaran vostés com ERC pot vetar un partit que ha estat admès a l'ALE!!!!

Els agraïsc la seua atenció i els encoratge a continuar la seua tasca, que és tota una referència per als nacionalistes de tots els Països Catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat