Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de desembre del 2012 | 16:20
Crònica · Afers religiosos

"Catalans, no sigueu imbècils"

"Catalans, no sigueu imbècils" hauria de se ser un dels crits d'afirmació nacional catalana davant l'actual ofensiva espanyola per terra, mar i aire. Va ser l'escriptor i editor Joan Sales (1912-1983), qui va inscriure la frase en la novel·la catòlica de la cultura catalana i del qual se celebra enguany el centenari del seu naixement. L'autor d'una frase que avui torna a tenir gran valor.

Joan Sales.

Joan Sales, autor de l'extraordinària "Incerta glòria", va escriure: "Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. ¿Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, sinó de deixar de ser imbècils". 

Aquesta frase de Sales ─un dels homenatjats en el darrer acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Parc de la Ciutadella─ fou recordada en el parlament de la periodista Mònica Terribas. Va ser la intervenció més aplaudida en aquella celebració multitudinària, festiva i reivindicativa.

Un cop més es mostren, ara amb l'obra i el record de Joan Sales, els lligams i el compromís del catolicisme més raonable i obert amb la realitat nacional de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat