Indica publicitat
Dimarts, 28 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de juny del 2014 | 16:33
Crònica · Afers religiosos

Catòlics envien 'Arrels cristianes de Catalunya' a Felip VI

Un grup de catòlics catalans ha decidit enviar a Felip VI dos documents de l'episcopat català: "Arrels cristianes de Catalunya" (1985) i "Al servei del nostre poble" (2011).

Aquest grup de cristians ha considerat que aquests textos, si els llegeix Felip VI, ajudaran el successor de Juan Carlos a comprendre la realitat i les legítimes aspiracions nacionals de Catalunya.

Ambdós documents versen sobre el fet nacional de Catalunya, els drets dels pobles a la seva sobirania, les relacions entre la nació catalana i l'Església catòlica i altres qüestions de caràcter social, cultural i eclesial. Tot plegat és tractat amb serenitat a la llum dels documents pontificis i episcopals i de la Doctrina Social de l'Església catòlica.

El gest d'aquests catòlics catalans vers la monarquia espanyola es realitza amb la voluntat que hi hagi un bon veïnatge entre Espanya i Catalunya i una bona relació institucional. Deixen clar que sintonitzen amb els partits que s'han abstingut o que votat "no" en el debat sobre la llei espanyola de successió. I manifesten el seu compromís d'anar a les urnes el proper 9 de novembre per exercir el seu dret a decidir el futur del poble per les vies pacifica i democràtica.

El primer paràgraf de "Al servei del nostre poble" diu: "La commemoració dels 25 anys de document de l'episcopat català Arrels Cristianes de Catalunya és una ocasió especialment idònia per reafirmar la validesa i l'actualitat del seu missatge, i alhora per renovar el nostre compromís i de tota l'Església Catòlica a Catalunya envers el nostre poble".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat