Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de abril del 2016 | 12:09
Crònica · Afers religiosos

Constitució espanyola insolidària, anticristiana, anticatalana

El Govern espanyol i la seva Constitució prohibeixen que el Govern de Catalunya exerceixi la solidaritat amb els refugiats i els afectats per la pobresa energètica.El Tribunal Constitucional anul·la la norma catalana que pretén que no es talli el gas o la llum per impagament a persones sense recursos econòmics.

L'excusa és que la normativa de la Generalitat envaeix competències exclusives de l'estat.

Una Constitució, com l'espanyola, que impedeix la solidaritat amb les persones i els pobles és, per definició, inhumana. També és anticristiana perquè un element clau del cristianisme és la solidaritat amb els altres, sobretot amb els que es troben en una situació més difícil. La Constitució espanyola, a més, és anti catalana perquè el Govern espanyol i el Tribunal Constitucional intenten que el Govern català, pel fet de ser català, no pugui actuar a favor de la gent, especialment de la més vulnerable.

Amb la seva ironia, el periodista Jofre Llombart escriu aquest tuit: "Una d'aquestes dues coses és il·legal a Espanya segons el TC. Quina? La Fundación Francisco Franco? Un decret de Catalunya contra la pobresa energètica?" I Empar Moliner denuncia en un show televisiu que una Constitució és paper cremat si no serveix per donar llum i escalfor a les persones d'aquest país que no poden pagar-s'ho.

Els bisbes catalans, per la seva banda, donen suport a les actuacions endegades des de Catalunya per entitats privades i per les administracions catalanes a favor de la solidaritat. També animen a l'acció internacional de la Generalitat.

Un cristià ha de tenir mol clar quina ha de ser la seva postura en cas de conflicte entre el Déu de Jesús o els poders polítics. Un episodi dels Fets dels Apòstols, llegit a la missa del diumenge (9 abril), relata una compareixença de Pere i els seus companys davant el sanedrí. La resposta de Pere fou: "Obeir Déu és primer que obeir els homes". Avui diria: "Obeir la solidaritat és primer que obeir la Constitució que impedeix la solidaritat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat