Indica publicitat
Dijous, 9 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de juny del 2013 | 17:12
Crònica · Afers religiosos

Dura advertència del Papa a ultres com Germinans

El Papa Francesc ha aprofitat una de les seves homilies diàries per llençar una advertència seriosa a grups ultres, com Germinans. Aquests grups, sovint des de l'anonimat i a través de les xarxes socials, practiquen un estil informatiu basat en la xerrameca, el rumor i l'atac a les persones.

Un d'aquests grupuscles, Germinans, està format sobretot per capellans que tenen una ideologia política i religiosa de caràcter integrista i anticatatalana. Ataca sistemàticament els sacerdots i els laics catalans demòcrates i compromesos amb la renovació del concili Vaticà II.

Aquest grupuscle dóna suport als bisbes extremadament conservadors de Terrassa, Vic i Solsona. Però aquest suport reaccionari pot ser contraproduent per les aspiracions del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sàiz Meneses, per succeir un dia al cardenal Lluís Martínez Sistach en l'arxidiòcesi de Barcelona.

I és que l'estil barroer i gens eclesial de Germinans ja ha arribat a la cúpula vaticana. Segons el papa Francesc, dins l'Església es dóna una xerrameca que és destructiva per la pròpia Església. Francesc explica que hi ha tres classes de xerrameca. Una és la desinformació: "Diem només la meitat del que ens convé i no l'altra meitat, que no diem perquè no ens convé a nosaltres".

Una altra és la difamació de manera que "el bon nom de la persona difamada se n'ha anat en orris". I finalment, la calúmnia: "Dir coses que no són veritat i que maten al germà". La mencionada homilia papal es va produir després d'una conversa entre Francesc i Martínez Sistach en una visita del cardenal català a Roma.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat