Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de setembre del 2015 | 08:05
Crònica · Afers religiosos

El cardenal Cañizares a favor de la unitat espanyola i contra l'Església catòlica

El cardenal arquebisbe Antonio Cañizares torna a manifestar-se a favor de la unitat d'Espanya i en contra de l'Església catòlica. Cañizares ho ha fet ara en l'apertura de curs en la Universitat Catòlica "San Vicente màrtir".

Barcelona · Aquest ha repetit la seva crida obsessiva "a favor de la unidad en esta España nuestra, que està a punto de romperse".


Antonio Cañizares està en contra de la Doctrina Social de l'Església catòlica que defensa els drets de les persones i dels pobles, entre els quals figura el dret d'autodeterminació i que sosté que "en un règim democràtic, cada ciutadà ha de poder manifestar les pròpies conviccions". El cardenal també  està en contra de l'episcopat català que sosté en els seus documents que el sobiranisme és una opció legítima: "Com a pastors de l'Església no ens correspon a nosaltres optar per una determinada proposta a aquests reptes nous, però defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles".Així, Cañizares  també contradiria diverses declaracions fetes pel Papa Francesc durant  el seu recent viatge a Equador, Bolívia i Paraguai, pobles independitzats d'Espanya : "Recordem el bicentenari d'aquell crit d'independència d'Hispanoamèrica. Va ser un crit nascut de la consciència de la manca de llibertats, de ser espremuts, saquejats (...) Els pobles del món volen ser artífex del seu propi destí (...) Cap poder fàctic o constituït té dret a privar els països pobres del ple exercici de la seva sobirania (...) La pau es fonamenta no només en el respecte dels drets de l'home, sinó també en els drets dels pobles particularment el dret de la independència (...) L'Església catòlica va tenir molt a veure en el procés de la independència nacional argentina".


Voldria fer una petició a Antonio Cañizares. Treguis la sotana quan fa de polític i vesteixis com José Maria Aznar, Jorge Fernández Diaz, Felipe González, Miquel Iceta. Si fa de bisbe, ¿per què no es vesteix com Pere Casaldàliga de manera similar a com vestia Jesús de Natzaret?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat