Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 20 d'octubre del 2011 | 16:40
Crònica · Afers religiosos

El Seminari de Terrassa, un mite amb peus de fang

Sectors integristes volen mostrar una i altra vegada el Seminari de Terrassa com un signe visible del triomf de les tesis més reaccionàries dins l'Església de Catalunya. Volen mostrar, però, un mite amb peus de fang.

Seminaristes a Terrassa.

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, va a la seva i es desmarca dels altres bisbes de Catalunya malgrat que la crisi de vocacions sacerdotals aconsella una pastoral conjunta. Així, el seminari de Barcelona agrupa les diòcesis de la província eclesiàstica barcelonina, Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, ¡menys Terrassa! La resta de diòcesis catalanes envien els seus seminaristes al Seminari Interdiocesà de Catalunya.

Inflar el número de seminaristes per guanyar punts a ulls del Vaticà no porta enlloc

El Seminari de Terrassa, promogut per Saiz Meneses, bisbe toledano i dirigit pel seu bisbe auxiliar, Salvador Cristau, també toledano, imprimeixen el seu estil toledano als joves seminaristes. Ambdós bisbes varen decidir lliurement en el seu dia fer la carrera sacerdotal a Toledo, sota l'empara de la línia més conservadora, ja en aquella època liderada pel cardenal Marcelo González Martín.

La realitat, però, és tossuda i situa tothom al seu lloc. Els mites amb peus de fang cauen com el Seminari de Terrassa. Inflar el número de seminaristes per guanyar punts a ulls del Vaticà no porta enlloc. Enguany el Seminari terrassenc ha tingut només una nova incorporació. En canvi el Seminari de Barcelona n'ha tingut deu: vuit de la diòcesi de Barcelona i dos de la diòcesi de Sant Feliu.

¡Deu a un! És una realitat que desmunta el tinglado mediàtic i eclesiàstic dels profetes de calamitats que han escampat fets infundats, calamitats i despropòsits contra els formadors i responsables del Seminari de Barcelona. L'altra cara de la moneda és el Seminari de Terrassa que ara, a més, ha obert un Seminari Menor per intentar maquillar les xifres. Amb una majoria de nois llatinoamericans, el Seminari de Terrassa no guanya per ensurts. El darrer any van ser expulsats tres seminaristes per raons morals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat