Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de desembre del 2013 | 18:29
Crònica · Afers religiosos

Els jesuïtes contra el catòlic Fernández Díaz

El polític espanyol/català Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 1950) és conegut pel seu activisme catòlic, però les seves actuacions com a ministre de l'Interior són criticades per sectors del catolicisme.

Fulles tallants.

Aquest és l'afer de les fulles tallants de les tanques frontereres de Ceuta i Melilla per impedir el pas dels immigrants. Precisament el Govern del PP és el que aixeca fronteres i les aixeca contra la immigració malgrat que el Govern Rajoy ataca el procés sobiranista català argumentant que el catalanisme vol fronteres en un món global.

El cas és que l'oposició catòlica contra el catòlic Fernández Diaz està encapçalada pels jesuïtes, l'ordre religiosa de la que en forma part el papa Francesc.

El Servei Jesuïta a Migrants ha demanat al ministre de l'Interior la retirada de les fulles tallants. Així ho han fet: "Les fulles tallants a les tanques frontereres amenacen la vida humana. Com a mètode de contenció del pas a través de la frontera són senzillament inacceptables: atempten contra els drets humans més elementals". 

També insten la societat "a incorporar el valor de l'hospitalitat i rebutjar la concepció de l'immigrant com un perill. Això implica no posar en risc directe la vida de qui intenta entrar a territori espanyol, per més que sigui fora dels passos fronterers habilitats i al marge del procediment administratiu establert".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat