Indica publicitat
Dimarts, 28 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de maig del 2016 | 10:58
Crònica · Afers religiosos

Església i estructures d'estat

L'Església, com tota entitat que forma part de la societat, té un paper a jugar en la política catalana ja ara, en la construcció de les estructures d'estat i en la Catalunya independent. Així ho entén, per exemple, la Fundació Claret que ha celebrat un simposi plantejant la qüestió d'una Catalunya aconfessional o laica.

Màxim Muñoz, president de la Claret, explica la postura de l'Església i de la fundació en aquests afers. Afirma: "Com a Fundació Claret no prejutgem ni volem defensar cap opció política determinada però no podem restar aliens a un debat que implicarà un nombre molt significatiu de ciutadans i d'institucions del nostre país".

Les paraules de Màxim Muñoz sintonitzen amb la postura de l'episcopat català. Els bisbes, com a bisbes, no exposen la seva opció política personal però deixen clar que, segons la Doctrina Social de l'Església catòlica, totes les opcions polítiques, inclosa la sobiranista, són legítimes si es propugnen de manera pacífica i democràtica.

Cristians i agnòstics comparteixen cada vegada més que Catalunya, en la seva situació política actual i també si esdevé un estat, ha de reconèixer i protegir la llibertat i la pluralitat religiosa com dret humà fonamental vinculat a la dignitat de la persona.

Hi ha una sèrie de tesis compartides. Les opcions religioses, agnòstiques i atees es proposen, no s'imposen. Cal rebutjar el nacionalcatolicisme, el laïcisme excloent, i l'anticlericalisme basat en tòpics i prejudicis.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat