Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de maig del 2012 | 17:26
Crònica · Afers religiosos

Germinans i els seus bisbes desacreditats a Roma

Germinans ─la web del nacional catolicisme espanyol que voldria fer forat a Catalunya─ i els seus bisbes favorits han quedat definitivament desacreditats a Roma.

Aquest grup minoritari de clergues i laics s'ha automarginat de les sessions de l'Atri dels Gentils celebrades a la capital catalana. Fins i tot, Germinans ha mantingut una postura agressivament crítica: Roma ha pres nota i ha entès que aquest grupuscle, que ataca de manera grollera i sistemàtica l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, i al seu equip de col·laboradors, també ha desqualificat un dels grans projectes pastorals de Benet XVI com és l'Atri dels Gentils.

L'atri vol ser un espai de diàleg i convivència entre cristians i agnòstics. El menyspreu del nacional catolicisme espanyol envers el plantejament dialogant de l'actual Papa coincideix amb la denúncia que les comissions de Comunicació Social de les Conferències Episcopals espanyola i catalana, presidides respectivament pels bisbes Joan Piris i Sebastià Taltavull, fan contra el fons i la forma característics de Germinans. Aquestes denúncies consten en els comunicats que han emès amb motiu de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials que l'Església catòlica celebra cada any.

El desprestigi d'aquest grup, del que cada dia es coneixen mes cares malgrat la seva obsessió malaltissa de mantenir-se en un covard anonimat, com diuen els bisbes Piris i Taltavull,  s'incrementa degut als seus problemes judicials. Cap bisbe ha sortit en defensa d'aquest grup que es presenta com catòlic. Els bisbes que són sempre elogiats per Germinans tampoc han dit ni una paraula a favor seu. Ni Josep Àngel Saiz Meneses (de Terrassa), ni Xavier Novell, (de Solsona), ni Romà Casanova (de Vic). Aquests bisbes també queden desacreditats a Roma perquè, amb el seu silenci còmplice, són posats com a exemple per part de Germinans, que té com a model una religiositat reaccionària, preconciliar i que no combrega amb els plantejaments pastorals del papa Benet XVI.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat