Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de novembre del 2012 | 16:39
Crònica · Afers religiosos

La majoria de catòlics, a favor de Catalunya Estat

La majoria de catòlics catalans estan a favor de Catalunya com Estat a Europa. Votarien en aquest sentit si ara se celebrés un referèndum d'autodeterminació.

Cardenal Rouco Varela.

Així ho reflecteix el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que es va realitzar el passat mes d'octubre. Un 56% de la població catalana es defineix com catòlic: un 14% com catòlic practicant i un 42% com catòlic no practicant.

Un 49,3% dels catòlics practicants votarien a favor de la independència. Un 23% votarien en contra. Entre els què es defineixen com catòlics no practicants, el 51,7% votarien a favor de la independència i un 24,1% en contra.

Relacionant aquestes dades amb les cúpules episcopals, Catalunyareligió.cat destaca dos fets. El primer, que el catolicisme català no sintonitza amb l'episcopat espanyol. Els bisbes presidits pel cardenal Antonio M. Rouco qualifiquen la unitat d'Espanya com un bé moral.

L'altre fet és que l'episcopat català manté una postura diferent de l'episcopat espanyol. Els bisbes de Catalunya sostenen que totes les opcions polítiques són legítimes sempre que es defensin d'una manera pacífica i democràtica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat