Indica publicitat
Dilluns, 21 d'agost del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de desembre del 2011 | 15:44
Crònica · Afers religiosos

L'Església beneeix la independència

Una entrevista, -sorprenent?-, publicada a "La Vanguardia", confirma que l'Església beneeix la independència quan aquesta és la voluntat dels ciutadans.

Josep-Ignasi Saranyana, sacerdot

L'entrevistat es el sacerdot Josep-Ignasi Saranyana, membre del Pontifici Comitè de Ciències Històriques. És a dir, és un historiador avalat per la cúpula de l'Església catòlica. A més, gaudeix de l'amistat amb l'actual Papa des de que Benet XVI era el cardenal Joseph Ratzinger a la seva Baviera natal.

Saranyana ha coordinat un seminari d'experts, impulsat per la Santa Seu, sobre el bicentenari de la independència de les nacions llatinoamericanes respecte Espanya. Hi ha dues idees com a síntesi d'aquest seminari que figuren en  el llibre "Política y religión en la independencia de la Amèrica hispana" (BAC).  La primera és que la major part de la jerarquia eclesiàstica i del clero es van comprometre a favor de la independència del pobles de l'Amèrica colonitzada pels espanyols. La segona idea és que, avui, la Santa Seu no vol quedar al marge de les celebracions del bicentenari de la independència.

Una acotació al marge però significativa i que desfà determinats tòpics. El llibre mencionat abans recull les ponències d'un seminari sobre el bicentenari celebrat a la Universitat de Navarra, de Opus Dei. L'historiador Saranyana és sacerdot  de l'Opus Dei. Un altre sacerdot  de  l'Opus Dei, Joan Costa i Bou, és coautor amb un altre sacerdot, Antoni M. Orio i Tataret, del llibre "Fet nacional i Magisteri social de l'Església".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat