Indica publicitat
Dijous, 23 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 4 de setembre del 2014 | 18:41
Crònica · Afers religiosos

Missa amb motiu de la Diada Nacional

Els catòlics de Catalunya, i tots els ciutadans sigui quina sigui la seva fe, estan convocats a una missa amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

És una tradició centenària, molt anterior a la Constitució espanyola.

L'entitat organitzadora és la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. Aquest any, tricentenari del 1714, la Lliga i altres entitats convoquen al poble català a l'eucaristia concelebrada per pregar "per tots aquells patriotes catalans que ens han precedit i que han donat la seva vida per Catalunya o l'han dedicada al seu enaltiment".

La cerimònia es celebra a les 10 del mati de l'11de Setembre a la basílica de Santa Maria del Mar. Presideix, com cada any, el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona. El cardenal haurà participat el dia abans a l'acte institucional de la Generalitat. Pocs dies després, entre el 15 i el 19 de setembre, Martínez Sistach encapçalarà una peregrinació a Roma amb motiu del 35 aniversari del setmanari "Catalunya Cristiana" i del 20 aniversari de "Ràdio Estel". Hi haurà una audiència amb el papa Francesc. Aquesta avinentesa serà aprofitada perquè el Papa i el cardenal mantinguin un intercanvi d'impressions sobre la situació eclesial i política de Barcelona i Catalunya.

Els documents de l'episcopat català s'han manifestat sempre a favor dels drets i de les llibertats de les persones i des pobles. Aquesta postura, pacífica i democràtica, inclou el respecte al dret de decisió í o d'autodeterminació.

Les altres entitats organitzadores són Antigues guies de l'agrupament Santa Maria de Cervelló, Antics Escoltes i Guies (Fundació Josep Sans), Oblats Benedictins de Montserrat, Grup Sant Jordi, Antics Escoltes de l'Agrupament Abat Marcet, Antics Escolans de Montserrat, Antics Escoltes dels Agrupaments Mare de Déu de Montserrat i Mn. Antoni Batlle.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat