Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de març del 2016 | 13:55
Crònica · Afers religiosos

Ni un euro dels catòlics catalans a 13TV i la Cope

Els catòlics catalans no haurien de destinar ni un euro de la declaració de renda a 13TV i a la Cope que són els mitjans de comunicació de la Conferencia Episcopal Española.

Els espais informatius i d'opinió de la televisió i de la cadena radiofònica episcopals estan caracteritzats en general per un estil ultraconservador, gens plural, agressiu i, sobretot, bel·ligerant contra la qüestió catalana. Aquest problema s'arrossega des de fa molts anys quan el cardenal Antonio Maria Rouco presidia l'episcopat espanyol. La situació es manté ja durant la  presidència del moderat cardenal Ricardo Blázquez. L'actual arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, no era conscient, al menys al fer-se càrrec de l'arxidiòcesi barcelonina, de la tergiversació que 13TV i Cope fan de Catalunya.

L'episcopat català té la responsabilitat d'assegurar als catòlics catalans que cap dels seus euros serà destinat a finançar a aquests media mentre siguin hostils a la majoria del poble català que s'expressa als carrers i a les urnes. L'episcopat català també té la responsabilitat d'incidir en l'episcopat espanyola per tal que canviï l'orientació dels programes de 13TV i de la Cope.

En tot cas, els bisbes de les diòcesis catalanes, i no l'episcopat espanyol, hauriien de fer-se càrrec de les aportacions econòmiques que els contribuents catalans, catòlics o no, destinen a l'Església i a les seves activitats socials a través de les declaracions de renda.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat