Indica publicitat
Dilluns, 25 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de novembre del 2015 | 12:41
Crònica · Afers religiosos

Omella (¿bisbe de Barcelona?), cardenal Bertone (premiat per "La Vanguardia") i el sacerdot detingut al Vaticà

Juan José Omella, pràcticament nou bisbe de Barcelona gràcies a les pressions del Govern espanyol, i el cardenal Tarcisio Bertone, premiat per "La Vanguardia", tenen algun tipus de relació amb l'afer del sacerdot Lucio Angel Vallejo Balda detingut al Vaticà.

Vallejo Balda, número dos de la Secretaria d'Economia de la Santa Seu, és acusat pel Promotor de Justícia (fiscal) de divugar documents confidencials. També és membre de la Sociedad de la Santa Cruz, organització vinculada a l'Opus Dei.

El sacerdot espanyol va ser recomanat al Vaticà pel cardenal Antonio Maria Rouco. El bisbe Omella, bon amic de Rouco i Vallejo, també avala al segon eclesiàstic. Omella, com a bisbe de la Calahorra y la Calzada-Logronyo, va realitzar al febrer del 2014 la visita que tots els bisbes fan cada cinc anys a Roma per reunir-se amb el Papa. El bisbe espanyol va aprofitar l'ocasió per avalar al seu compatriota. Va escriure  als seus diocesans: "El Papa Francesc coneix Espanya, i sap on està i com és La Rioja. Estic segur de que els nostres estimats paisans -el cardenal Eduardo Martínez Somalo, Celso Morga iruzubieta, Felipe Heredia Esteban i Lucio Angel Vallejo Balda- li han parlat de les excel·lències d'aquesta entranyable terra i de les seves gents, Tenim allà, a Roma, uns bons ambaixadors".

Un dels esquitxats per aquestes filtracions és el cardenal Tarcisio Bertone, secretari d'estat amb Benet XVI. Bertone hauria desviat diners destinats a un hospital per a nens de Roma per finançar les obres del seu luxós apartament després de la seva jubilació. Bertone va rebre el 25 de setembre del 2012 de mans del llavors rei Juan Carlos el "IV Premio Internacional Conde de Barcelona" que otorga la fundació del mateix nom vinculat al Grupo Godó

 

¿Retirarà ara "La Vanguardia" el premi concedit a Bertone? ¿Continuarà avalant Omella al seu compatriota Vallejo Balda? ¿És conscient el bon Papa Francesc, assetjat per la caverna eclesiàstica,  que pot cometre errors greus en els nomenaments episcopals que afecten a Catalunya si es deixa pressionar i enganyar pel govern espanyol?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat