Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de maig del 2012 | 16:21
Crònica · Afers religiosos

Periodistes catòlics catalans s'imposen al vell nacional catolicisme espanyol

Tronats òrgans del vell nacional catolicisme espanyol, inclòs algun anònim amb problemes judicials, mantenen una agressivitat ultra extremista.

Jordi Lliserri i Oriol Domingo.

Estan desconcertats davant el creixent prestigi de periodistes catòlics com Jordi Llisterri i Oriol Domingo, favorables a l'aggiornamento del Vaticà II i a l'Atri dels Gentils impulsat per Benet XVI.

Jordi Llisterri dirigeix Catalunya Religió, un portal religiós imprescindible i punt de referència, que compta amb el patrocini de Claretians, Escola Pia, Caputxins, Blanquerna, Abadia de Montserrat, Unió de Religiosos de Catalunya, Grup de Treball Estable de Religions, Ermitatge, Ordre hospitalària de sant Joan de Déu, Fundació Pere Tarrés, Vedruna, La Salle, Justícia i Pau, Jesuïtes, Salesians, Fundació Joan Maragall, Grup Sant Jordi, Acció catòlica Obrera, Centre d'Estudis Pastorals i Fragmenta Editorial.

Donat aquest impressionant pluralisme, és lògic el suport de l'Administració. Ara Llisterri ha estat nomenat coordinador del suplement Vida Nueva Catalunya. El  prestigiós setmanari Vida Nueva va néixer fa 50 anys coincidint amb la celebració del Vaticà II amb el què comparteix l'esperit renovador i de diàleg amb el món contemporani.

Una altra bèstia negra del malaltís nacional catolicisme espanyol és Oriol Domingo. La direcció de "La Vanguardia" va demanar a Domingo, quan aquest es va jubilar a l'edat reglamentaria, que continués col·laborant al diari com fan els jubilats Jaume Arias, Lluís Permanyer, Valentín Popescu, Enric Bañeres, Alfred Rexach. El periodista va acceptar l'oferiment que compagina amb els seus articles a Qüestions de Vida Cristiana i amb el seu bloc In saecula saeculorum.

La direcció del diari ha expressat a la redacció la seva satisfacció per aquest bloc que és un dels més llegits a lavanguardia.com. Una editorial ha mostrat el seu interès per publicar un llibre amb els posts agrupats sota el títol Homiliari. Oriol Domingo participa en la presentació de llibres de joves periodistes: Morir nos sienta fatal de Mª Ángeles López Romero (redactora en cap de  "Revista 21" i autora del 2011 per Editorial San Pablo) y Y resucité de entre los muertos, de Jesús Bastante (redactor en cap de www.religióndigital.com).  Assisteix a les trobades d'intel·lectuals i professionals catòlics a Poblet i de la Fondazione Centesimus Annus Pro Pontifice.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat