Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de desembre del 2011 | 15:46
Crònica · Afers religiosos

Sacerdots d'Euskadi per la pau i la reconciliació

Sacerdots bascos convoquen la jornada "Les 3 hores de Gernika per la Pau i la Reconciliació" per contribuir a la pau i la convivència a Euskadi.

El Fòrum de Sacerdots de Bizkaia-Bizkaiko Abadeen Foroa prepara pel 17 de desembre la jornada de "Les 3 hores de Gernika per la Pau i la Reconciliació". El Fòrum recorda que "és sensible -igual que moltes altres persones, grups i institucions- davant la llarga i costosa tasca d'anar treballant en favor d'una convivència pacifica" .

Aquesta convocatòria és significativa perquè és realitzada per un conjunt de sacerdots bascos criticats pels sectors espanyolistes de la societat i de la mateixa Església. Aquest Fòrum es va constituir al novembre del 2010 amb l'objectiu de ser fidel al renovador concili Vaticà II i oposar-se a l'onada restauracionista  plasmada, per exemple,  en la designació de bisbes de l'estil de Mario Iceta.

Des de l'àmbit eclesial català destaquen aportacions com les de Fèlix Martí, un cristià sempre compromès en actuacions a favor d'una pau basada en la justícia i la llibertat, en la línia marcada per Joan XXIII a l'encíclica "Pacem in Terris". Martí es membre del Patronat de la Fundació per una cultura de la pau creada per Federico Mayor Zaragoza.

Fèlix Martí escriu a "El pregó" (publicació eclesial  quinzenal): "En relació al País Basc hem d'agrair la contribució discreta i eficaç de moltes comunitats cristianes a la cuina que han fet possible la situació actual. És just recordar bisbes com José Maria Setién i Juan Maria Uriarte que en els seus textos  i en les seves accions a favor de la pau van aportar sensatesa, rigor i coratge evangèlics. Per als cristians, poder contribuir al procés de pau és un goig".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Opinió · Política catalana
Judicialització inútil
Opinió · Política
L'arnada glòria de Rajoy
Notícia · Economia
Relat:"Treballen fonamentalment en quatre eixos: competitivitat, innovació i emprenedoria, cohesió social i obertura al món"
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Opinió · Internacional
La via turca?
Opinió · Política
Caricatura de l'estat de dret
Opinió · Política
La regressió espanyola
Opinió · Política catalana
Cansats?
Opinió · Política catalana
No ens interessa
Indica publicitat