Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 d'octubre del 2015 | 13:18
Crònica · Afers religiosos

Ser espanyol a l'Espanya nacionalcatòlica costa 300 euros

Per ser espanyol cal pagar 300 euros i superar un test de 25 preguntes, segons una nova normativa del Ministeri de Justícia. Ramon Solsona proposa un model d'exàmens a "Aspirants a espanyols", article publicat a "El Punt / Avui". Segueixen més idees des d'una perspectiva eclesial.

1 ¿Què es Espanya? 1/ Una singularitat com la Catalunya del PSOE. 2/ Una entitat catòlica. 3/ Un ens nacional catòlic.
2. ¿Què és el nacional catolicisme? 1/ Una beguda refrescant. 2/ Una manipulació religiosa. 3/ Una processó de Setmana Santa amb gent guarnida amb un cucurutxo al cap.
3. ¿Què és el Valle de los Caidos? 1/ Un espai fantasmagòric. 2/ Un parc temàtic. 3/ Una construcció faraònica.
4. ¿Qui està enterrat al Valle de los Caidos? 1/ Ningú. 2/ Un català alienígena procedent de l'espai sideral. 3/ Un dictador.
5. ¿Qui és assidu al Valle de los Caidos? 1/ Iñaki Urdangarin i la germana del rei. 2/ Un ministre franquista que posa tanques a la frontera contra els immigrants. 3/ El Govern del PP i la gent de Ciudadanos obsessionats amb Catalunya.
6. ¿En que se semblen Montserrat i el Valle de los Caidos? 1/ En ser lloc de pregària, acollida i símbol d'un poble que vol ser lliure. 2/ Són com un ou i una castanya. 3/ En res.
7. ¿Per què el Papa Francesc està en contra de les corrides de toros? 1/ Perquè és anti espanyol. 2/ Perquè no entén que l'anomenin fiesta nacional. 3/ Perquè considera que el sofriment d'un animal convertit en espectacle fereix la mateixa humanitat.
8. ¿Per què els cardenals Antonio M Rouco i Antonio Cañizares són activistes unionistes? 1/ Perquè fan política. 2) Perquè defensen "la España una, grande y libre" abans que transmetre l'Evangeli alliberador i solidari. 3/ Perquè sostenen que el sobiranisme català és pecat.
9. ¿Pot un cristià català ser sobiranista?: 1/ No 2/ És inconstitucional. 3) Sí, un cristià català pot ser sobiranista perquè ho avala la Doctrina Social de l'Església.
10. ¿Pot un sobiranista català ser cristià?: 1/ No 2/ És inconstitucional. 3/ Sí, un cristià català pot ser sobiranista digui el que digui la caverna política, econòmica, institucional, mediàtica i constitucional espanyola.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat