Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de maig del 2012 | 17:13
Crònica · Afers religiosos

Un majordom dins la secta nacionalcatòlica espanyola

El nacionalcatolicisme espanyol malviu agònic a Catalunya en el seu reducte asfixiant, segons el seu majordom. Els seus pocs fidels estan obsessionats i despistats amb les cròniques d'afers religiosos de Tribuna Catalana.

El bisbe Joan Piris.

Aquesta Tribuna, laica i respectuosa amb el fet religiós, sintonitza més amb els valors de l'Evangeli de Jesús que els nacionalcatòlics de tronada litúrgia lefebvrista. No n'encerten ni una.

La secta nacionalcatòlica elogia el bisbe Joan Piris i desqualifica el periodista Jordi Llisterri (director de l'esplèndida Catalunyareligió.cat), però després Piris convida a Llisterri a una jornada de Mitjans de Comunicació del bisbat de Lleida. Alhora, Piris, president de la Comissió de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal, denuncia l'estil del nacionalcatolicisme. El bisbe crítica "la comunicació que busca sembrar discòrdia i insídia; aquesta comunicació perd dignitat i contradiu la seva dimensió humanitzadora".

Aquests sectors també critiquen que un bon setmanari confessional com "Catalunya cristiana" entrevisti Pilar Rahola. I resulta que, al mateix dia, la periodista escriu un article a "La Vanguardia" contra els nous anticlericals amb motiu de la polèmica sobre l'Ibi. Segons Rahola , "la pregunta no és si l'Església ha de pagar, sinó qui punyetes paga impostos a Espanya".

Últim disgust setmanal pels nacionalcatòlics. La seva gran bèstia negra, el cardenal Lluís Martínez Sistach, rep els elogis del cardenal Gianfraco Ravasi, president del Pontifici Consell per a la Cultura, home de confiança de Benet XVI. Ravasi diu: "Barcelona, sobretot a través del cardenal Martínez Sistach, és una de les diòcesis més vives avui. No ho dic només per l'amistat que m'uneix al cardenal de Barcelona, sinó perquè el ferment que té aquesta diòcesi esdevé un model. Les relacions no només amb mi sinó també amb altres institucions de la Santa Seu han permès que organitzem plegats moltes iniciatives, com la Missió Metròpolis, l'Atri dels Gentils o l'exposició sobre Gaudí a Roma".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat