Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de maig del 2013 | 18:08
Crònica

Alerta, ara volen destruir TV3 i la CCMA

Cada vegada és més evident que el principal perill per a la nostra construcció nacional és la manca de sentit d'Estat d'una part de la nostra classe política ─i pitjor encara: la manca de sentit d'Estat present en alts funcionaris del nostre govern, que cauen com a badocs a les trampes que l'Estat, les clavegueres i els estrategues del PP i C's els hi van col·locant.

Manifestació a l'edifici de TV3, a Sant Joan d'Espí.

Des del Col·lectiu Joan Creixell comencem a detectar als entorns de CiU arguments del PP i de C's que s'han introduït al llenguatge i anàlisis convergents. "TV3 és molt cara", "TV3 té massa personal", "TV3 està sobredimensionada", etc. De la mateixa manera que la campanya en contra de les ambaixades catalanes va tenir un cert èxit, avui dia la campanya de desprestigi es dirigeix en contra de TV3, una televisió que té un missatge nacional clar i que és la base de la indústria audiovisual del país.

TV3 és l'única muralla protectora en contra de la invasió de totes i cadascuna de les televisions espanyoles que gaudeixen, a Catalunya, d'un territori lliure per a operar en un statu quo en què la televisió pública pròpia no es pot emetre a la resta de la nació: ni al País Valencià ni a les Illes. Algú pot creure que podem fer l'ofensiva que cal per a exercir el dret a decidir sense gaudir de la força i la incidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i dels seus treballadors, col·laboradors i indústria?
Com repercutirà una limitació i una reducció de la CCMA en el futur de la nostra llengua i de la nostra indústria audiovisual?
Com podrem resistir l'allau dels mitjans espanyols sense TV3 o amb una TV3 que compti amb uns professionals rebotats per ERO's, per desestabilitzacions professionals, laborals,  etc.? I com repercutirà una limitació i una reducció de la CCMA en el futur de la nostra llengua i de la nostra indústria audiovisual?

A TV3 i a la CCMA possiblement hi hagi uns centenars de professionals de més. Però ells són l'escola professional en la qual se sustenta el projecte audiovisual català. Per tant, Catalunya requereix que aquest projecte audiovisual sigui ampli i potent, i que crei pedagogia entre centenars i centenars de professionals que, el dia de demà, hauran de bastir l'espai de comunicació català que finalment donarà sentit a la plena sobirania i identitat de tota la nostra nació.

Cal que el nostre govern, el nostre president i el Parlament, reflexionin: després de l'ofensiva en contra del nostre sistema d'ensenyament ara, subtilment i usant la crisi com a excusa, volen anar en contra del nostre model de comunicació nacional. Saben de les febleses d'alguns alts funcionaris de la comunicació de la Generalitat i de la seva manca absoluta de sentit d'Estat, així com de les seves incapacitats per resistir els atacs provinents de l'Estat, dels seus aparells, del PP i de C's ─i de les temptacions dels poderosos de casa nostra, amb els seus paranys.
Després de l'ofensiva en contra del nostre sistema d'ensenyament, ara volen anar en contra del nostre model de comunicació nacional"
Hem de ser conscients que, igual com hem fet a l'ensenyament, amb TV3 i la CCMA no es pot fer cap pas enrere. Algú imagina Catalunya sense TV3? Sense una CCMA? De fet, no cal ni tan sols imaginar-nos-la, només hem de viatjar a les Illes i veure què hi passa allà amb SomRadio, amb la liquidació Televisió de Mallorca i amb el que està passant a IB3: els botxins del PP ho han desfet tot i estan espanyolitzant ses Illes ─i el País Valencià.

La Generalitat, renovant l'equip d'exteriors, ha resistit l'ofensiva en contra de les ambaixades i, ferma, està fent la feina ben feta. Esperem, des del Col·lectiu Joan Creixell, que el govern faci el mateix amb TV3 i que no usi la crisi com a coartada per a continuar desfent moltes entitats d'estructura nacional com ha sigut norma en els darrers 3 anys.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat