Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de juny del 2012 | 18:33
Crònica

Podem avançar però tenim l'enemic a casa...

En un moment en què a Catalunya hi ha el més extens independentisme social de la seva història, malauradament és quan s'evidencien més les nostres debilitats, innocència i manca de projecte estratègic. Aquest és el nostre fracàs col·lectiu: allò que no ens permet resistir l'atac sutil, potent i sense escrúpols dels aparells de l'Estat.

A casa nostra seguim amb l'ADN malalt de les nostres lluites fraticides i personalismes que comporten la nostra divisió i el fraccionament, i això és molt més evident al govern de la Generalitat i al primer partit del país, tot i la seva fortalesa electoral, una força com mai no havien gaudit en la seva història.

Cal rectificar, doncs, i preparar-nos: ja no s'hi val a parlar de sobirania, independència, reconstrucció nacional... si això no ve acompanyat de l'estratègia per a aconseguir-ho i per a construir l'Estat. I també d'una estratègia per a tenir les eines per fer front a l'Estat que tenim a la contra i davant nostre.

Avui, mentre una immensa majoria del país ─tot i la crisi econòmica─ té la il·lusió de creure en un esdevenidor de llibertat i sobirania ─això encara és més evident en les noves generacions─ hi ha una part de la nostra classe política i dels poderosos que fa maniobres d'aigüaliment i dispersió del projecte: Per què? Perquè molts d'ells estan hipotecats per la corrupció, els "pecats de la carn" i més greu encara: pel seu modus operandi, en estar aconstumats a viure de la dependència i dels seus negocis.

I tot plegat els fa febles i incapaços de lliurar la batalla contra els aparells de l'Estat, qui s'ha pres seriosament que hi ha amplis sectors de la nostra societat que volem la sobirania. Amb tot, però, els poders fàctics i els aparells de l'Estat creuen que coneixen les potencialitats i les febleses de la societat catalana i, per ara, s'informen i creuen que ens tenen apamats.
Avui dia sabem del cert que l'actual "equip dels millors" no representa l'eina per a l'enfrontament amb l'Estat
Aquesta és una anàlisi que, des de fa unes setmanes, s'està duent a terme en el món del sobiranisme. Aquesta seria l'explicació més versemblant que explicaria per què el nostre govern i CiU, a desgrat de molts dels seus dirigents sobiranistes, fan tantes i tantes coses que debiliten i desmunten no sols l'obra feta durant el pujolisme sinó durant la nostra recconstrucció nacional d'aquests darrers 40 anys. 

Hi ha, però, una anàlisi en la qual coincideixen moltes fonts consultades: la "virginitat" del President Artur Mas i la dificultat que troben els poderosos i els aparells de l'Estat per burxar en la seva trajectòria professional, empresarial i política. El President, doncs, ha de ser conscient que, ara per ara, ell és l'objectiu prioritari per acabar amb el pas endavant que, de manera irremeiable, haurà de donar el nostre poble.

Això l'obliga a actuar amb contundència i a rodejar-se d'un equip que sumi voluntats, coincidències, complicitats, i d'un govern que generi (ja que no pot fer res més) empatia i adhesió, i que sigui capaç d'il·lusionar el poble de Catalunya en el gran canvi, i en el risc i les dificultats que comportarà el xoc de trens amb l'Estat. Avui dia, sabem del cert que l'actual "equip dels millors"... no representa l'eina per a l'enfrontament amb l'Estat. Qui s'encari amb l'Estat no pot tenir "teulada de vidre" i no podran generar divisió, com ara, sinó unitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat