Indica publicitat
Dijous, 4 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de abril del 2011 | 15:41
Crònica

Primers indicis de crisi al govern de Mas

Poc després dels emblemàtics 100 dies del govern d'Artur Mas, a CiU sonen els tambors interns de crisi. "El govern dels millors", que va resultar el "dels possibles", comença a tenir indicis de crisi.

Els forts i ben consolidats Departaments d'Economia i Coneixement, Interior i de Territori i Sostenibilitat, que assoleixen un aprovat alt, no compensen els que suspenen: els de Salut i Empresa i Ocupació, que demostren que els independents aficionats a la política potser tampoc saben governar, per molt currículum acadèmic que tinguin. Les protestes indignades dels sectors professionals, laborals i econòmics fan trontollar el govern. Les retallades s'han demostrat demolidores i si van acompanyades d'una manca de sentit polític i de projecte, poden posar en crisi tot el govern de Mas en unes setmanes.

Tampoc funciona l'entorn de presidència, amb els seus màxims dirigents enfrontats entre ells, i amb una segona línia grisa, potser molt obedient, i que evidentment no fa ombra, però que és incapaç de generar sinergies, complicitats i estratègies positives pel govern. A CiU es pregunten si "Superman" Quico Homs pot tenir tantes competències, com ningú no ha tingut mai a la Generalitat, i si no seria millor que fes de portaveu o de secretari general. A més, la inexistent política de comunicació, la destrucció de l'espai comunicatiu català, col·loca al president Mas en un aïllament que tot i la seva gran capacitat, el té molt angoixat.

Alts càrrecs de CiU que han vist aquests darrers dies a Mas li han proposat canvis, que evidentment no es podran fer fins després de les eleccions municipals.

CiU, que es prometia 8 o 12 anys de governabilitat planera, comença a veure en el seu camí corones d'espines, i aquestes es van col·locant al cap d'alguns consellers, i no pas per l'oposició, sinó per ells mateixos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat