Indica publicitat
Dilluns, 3 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 9 de gener del 2012 | 17:28
Crònica

Té CiU projecte nacional?

És cert que el procés per la independència de la nostra nació no és viable sense el suport i la implicació de CiU. I, per què no dir-ho també, amb una actitud més o menys neutral del PSC.

Barcelona · Hi ha, però, preocupació després d'un any de Govern del President Artur Mas, ja que tot i els discursos i posicionaments de diversos dirigents de CiU que, sense dubtes, opten per obrir camí i crear un full de ruta sobiranista, també n'hi ha d'altres d'oposats. I pitjor encara, no hi sabem veure una estratègia, uns continguts i un full de ruta sobiranista. Hi ha polítiques que plantegen passos endarrere, fent perdre o debilitant eixos i línies roges de construcció nacional, que no s'havien posat en qüestió ni amb el tripartit havent-hi un partit majoritari com el PSC. És evident que avui afirmar això del tripartit és una temeritat, ja que la campanya mediàtica i de sensibilització en contra d'aquell govern ha quallat tant que afirmar que els eixos de construcció nacional no sols no es van posar en perill, sinó que es van reforçar, pot no ser entès o mal interpretat. Però així va ser.

Avui CiU té més responsabilitat que les formacions del tripartit i que els governs de Jordi Pujol, ja que mai la federació nacionalista havia gaudit de la majoria actual al Parlament, als ajuntaments i a les diputacions.

Aquesta responsabilitat obliga a exigir-los, tot i la crisi –la gran coartada- que a més de retallades per tots, i més encara pels poderosos i els intocables, es plantegi si es fa una política de construcció nacional expansiva o regressiva.

El nostre col·lectiu, que respecta i molt a una gran part dels dirigents de CiU sòlidament sobiranistes, es pregunta què està passant: improvisació, manca de sentit d'estat català, incompetència o pactes inconfessables amb el PP i els poderosos?

Deixant de banda la reacció ferma  vers l'atac a la immersió lingüística; per què des de la Secretaria de Comunicació del Govern dirigida per un ex del PP, es permet que es posi en qüestió l'espai de comunicació català i les seves mínimes estructures? O com des del Departament de Cultura no hi ha una política clara de cultura nacional? O com des del Govern s'està destruint l'estructura d'Exteriors del país col·locant-hi responsables vinculats a l'aparell diplomàtic espanyol i permetent sense reaccionar una campanya com la de les ambaixades que ha gaudit del suport d'alguns opinadors catalans inexplicablement?

I el més greu és que el govern del President Mas està deixant orfes de suport a la resta de la nostra nació: Illes i País Valencià, on els botxins del PP executen sense complexos el seu "program" d'extermini de la nostra llengua, cultura i esquarterament de la nació.

Això ens obliga a preguntar-nos si aquesta federació fa els deures amb la seva nació, i si té un pla estratègic i full de ruta nacional. I més clar, si els homes i dones que ocupen certs càrrecs estratègics del govern Mas tenen les coses clares i la sensibilitat nacional necessària o si estan acomplexats o actuen de "sicaris de l'espanyolisme".

El president Mas necessita, i el té, el suport majoritari del poble de Catalunya, però cada dia tenim més dubtes del seu projecte, la seva fermesa nacional i la del seu equip "dels millors"...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat