Indica publicitat
Dimarts, 19 de novembre del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de setembre del 2012 | 16:50
Crònica

Tots darrere del President: ara, tanqueu-lo a la presó

Avui torna a ser un dia històric, no parem. Al Parlament, 84 diputats s'han manifestat a favor del dret a l'autodeterminació, i a exercir-lo. CDC, UDC, ERC, ICV, SI i Joan Laporta han donat suport a una proposta històrica.

L'Estat, d'una forma oficial, ha dit que ho impedirà i les seves clavegueres, encapçalades pel diari El Mundo, han demanat que tanquin el President Mas a la presó.

Això només vol dir una cosa: que avancem. I s'hauria de reptar l'Estat a atrevir-se a tancar el President Mas a la presó. Si això es produís, nosatres recomanem als partits polítics del pacte pel dret a l'autodeterminació que no fessin campanya electoral pròpia: ja els l'hauria feta l'Estat i el poder judicial. La majoria absolutíssima estaria, en aquest cas, assegurada.

Espanya no entén res i no vol entendre res. Viu tancada en el seu Santiago cierra España. L'independentisme, dia a dia, ho té més fàcil. Mitjans de comunicació i polítics vinculats a l'Scottish National Party desitjarien que Londres actués amb tanta torpesa com fa el govern d'Espanya des de Madrid. 
La força del President no és la dels diputats actuals de CiU sinó la dels 84 diputats que assoleixen el repte
Amb la votació d'aquesta jornada al Parlament de Catalunya, el nostre país assoleix el repte d'arribar, per vies democràtiques, a la llibertat nacional i a construir el propi Estat. El President Mas s'ha compromès a portar aquest vaixell fins a les últimes conseqüències, i això mereix que tots aquells qui a Catalunya volen un horitzó nacional de llibertat es posin darrere del President. I ell ha d'ésser capaç, com va demostrar ahir en la seva intervenció al Parlament, d'actuar més com a President de Catalunya que com a cap electoral de CiU.

És aquest el seu deure històric, un deure que ha d'evitar al màxim, dins de les possibilitats, el partidisme en la seva campanya electoral. La força del President no és la dels diputats actuals de CiU sinó la dels 84 diputats que assoleixen el repte.

El 25-N, doncs, el sobiranisme ha d'assolir més de 90 diputats perquè, des de la pluralitat d'opcions, el catalanisme polític ─avui independentista─ hauria d'assolir la majoria per aconseguir els objectius. Deixem els enfrontaments per a després. Ara toca unitat. I des del nostre col·lectiu Joan Creixell ens agradaria que els socialistes catalans fessin la seva aportació a la història de construir un Estat el proper 25 de novembre. 

Hem d'estar preparats per a una gran ofensiva que ja fa setmanes que, amb guerra de baixa intensitat, esta desenvolupant l'Estat, la quinta columna i totes les clavagueres que manipula, organitza i paga la metròpoli. La nostra fermesa impedirà que se sutin amb la seva. 

El repte històric que tenim davant nostre requereix capacitat de risc, de resistència i un cert grau de valentia. Aconseguir el que volem no és fàcil, però si hi som tots serem invencibles.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat