Indica publicitat
Dijous, 2 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de gener del 2013 | 18:05
Crònica

Un entorn de Mas més dialogant

El President Artur Mas ha començat la legislatura més decisiva de la seva carrera política i ha endegat un perfil diferent quant al seu equip humà, fins ara monopolitzat per Quico Homs i les seves maldestres maneres de fer. Unes maneres que, moltes vegades, li havien comportat al President una manca de complicitats amb sectors del sobiranisme. A dia d'avui aquestes complicitats li són imprescindibles a Mas per tal d'ésser comprès i de rebre el suport d'ERC i els seus entorns.

Mas també ha d'aspirar a què la societat civil organitzada (ANC, AMI, Òmnium, etc.) trobi uns interlocutors dialogants i amb capacitat de crear suports al President.

En aquest sentit, la discreta feina de Joan Vidal al capdavant de l'Oficina del President ha suposat un primer pas. Després d'ell ha vingut el nomenament de Martí Estruch,com a responsable de l'equip de treball Eugeni Xammar. Estruch havia estat representant a Alemanya de l'anterior govern de la Generalitat.

Finalment, l'arribada de Jordi Vilajoana com a Secretari General de la Presidència reforça el gir necessari que ha de prendre el nou govern i impolsa el canvi que també ha de dur a terme per tal que el President sigui més accessible i s'eviti, amb tot, el monopoli de la relació amb Mas mintjançant Quico Homs.

El President, però, ha de ser conscient que, tot i els passos endegats cap endavant, cal donar un cop de timó i calen canvis profunds en la Comunicació del Govern: cal un Secretari de Comunicació adient a les noves circumstàncies polítiques que tingui credibilitat professional i nacional i que sigui capaç d'establir una nova política de mitjans més plural i oberta. El sectarisme de la primera legislatura de Mas, afavorint estrictament el Grup Godó i algunes publicacions en paper i digitals, ha conformat l'etapa menys plural a Catalunya des de la transició democràtica.
El sectarisme de la primera legislatura de Mas, afavorint estrictament el Grup Godó, ha conformat l'etapa menys plural des de la transició democràtica"
L'ofensiva de Quico Homs contra TV3 i la seva opció 8TV com a única alternativa ha demostrat ser un fracàs rotund: ha demostrat una manca de sensibilitat i de coneixements en el món de la comunicació sense precedents. No entendre que TV3 i la CCMA són quelcom més que la televisió pública i nacional del país, no entendre que representen la base de la nostra indústria audiovisual com a país és un greu error. Caldria, doncs, que Jordi Vilajoana, qui va ésser un excel·lent director general de la CCMA, tingui la sensibilitat que cal per a encarar l'ofensiva que té com a objectiu desvallestar en les properes setmanes un dels nostres eixos fonamentals: la CCMA.

Jordi Vilajoana, amb el suport d'un magnific professional com és Martí Estruch ─i segur que algun altre nomenament important per a Afers Exteriors─ i la seva col·laboració estreta amb el Col·lectiu Emma, haurà de dotar la Generalitat d'un aparell exterior potent, desacomplexat, ferm davant de l'ofensiva ─cal reconèixer existosa─ en contra d'allò que ells anomenen "ambaixades catalanes". Aquesta ofensiva continuarà endavant; un dels objectius prioritaris de l'Estat és que Catalunya sigui invisible al món.

En aquest aspecte, ERC hauria de ser irreductible i hauria de fer d'Afers Exteriors una condició imprescindible per a la continuitat dels pactes establerts. Des del Col·lectiu Joan Creixelll esperem del President Mas i del seu nou equip dirigit per Jordi Vilajoana canvis profunds en la comunicació i alhora fermesa i decisió en la construcció d'un fort aparell d'Afers Exteriors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat