Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de maig del 2015 | 17:18
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

ANC: de Cardona al 27-S

Des del Col·lectiu Joan Crexell, com hem dit tantes altres vegades, creiem que amb intel·ligència i consens hauria sigut millor prorrogar l'actual mandat de l'ANC fins al 27-S. Els seus principals actius han fet una feina ben feta i han convertit l'ANC en la punta de llança de la reivindicació nacional, així com també han sabut col·locar al seu darrere tota la bona gent sobiranista del país que prioritza assolir la llibertat nacional per tal de solucionar els reptes i la justícia social que tenim pendents.

Però evitar el relleu no ha estat possible i l'ANC ha demostrat que té rellevament de sobres, i que són diverses les persones escollides per a formar part del nou secretariat de l'entitat. I ara que el full de ruta ja està definit, esperem que no sigui difícil trobar el consens sobre qui ha de posar-se al capdavant de l'Assemblea. Esperem que es deixin els enfrontaments per després del 27-S: avui no ens podem permetre el luxe i el risc de la divergència.

Ara és el moment de sumar, d'anar plegats, i més encara: els pocs dies que queden fins al repte històric han de provocar una gran onada, un gran tsunami, de llibertat i justícia social, que arribi fins a amplis sectors fins ara un tant allunyats de les nostres mobilitzacions. Perquè ens entenguem: ja tenim 2 milions, i ara és l'hora de trobar aquells 500-600 mil vots que ens falten per assolir la gran majoria social incontestable.
Deixem de banda els partits, els seus possibles enfrontaments i interessos; centrem-nos en el país"
Per tal d'arribar a aquest objectiu cal evitar qualsevol divergència interna al si de l'ANC, unes divergències que la majoria de les vegades no són de caire polític sinó que responen a personalismes. Per això, tothom ha d'actuar amb la màxima humilitat, amb total desinterès, i cal que es posin al davant aquells qui s'ho mereixen, els qui treballen i se la juguen. Tots ells han de saber que no tindran cap mèrit, cap càrrec ni cap premi. Tan sols compta haver ajudat a què el gran tsunami cap a la independència hagi triomfat.

Deixem, doncs, de banda els partits, els seus possibles enfrontaments i interessos, i centrem-nos en el país. No hem de repetir propostes ja superades que clarament podrien provocar noves divergències. Ara --repetim-ho una vegada més-- sols hem d'usar el signe més (+). Tot el que pugui restar ho hem de deixar de banda, i hem d'evitar passar comptes. Ja ho farem el 28 de setembre amb els resultats a sobre la taula.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat