Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de juliol del 2015 | 09:15
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Cal complir els acords del 14 de gener

El nostre col.lectiu està perplexe per la manca de seriositat de les propostes sorgides de l'entorn del president Artur Mas i per  la reacció d'una part de  la societat civil.
Tot va començar per no  haver sabut aprofitar la revolució democràtica i nacional que va suposar el 9-N amb una convocatòria immediata d' eleccions  nacionals catalanes en clau plebiscitàries.Barcelona · No es va fer. Gran error, i  en canvi s'ha perdut el temps en baralles caïnites.  Creiem que no es va valorar prou bé  que allargant el procés es podrien produir algunes situacions que debilitessin  la causa sobiranista. En primer lloc, unes eleccions municipals que han obligat a les forces sobiranistes a un lògic enfrontament electoral amb les ferides polítiques corresponents  i  en segon, s'ha donat temps a que fenòmens emergents com: Podem ,Guanyem Barcelona   així com la marca blanca de l'Estat Ciutadans, es consolidessin.

Per solucionar l'equivocació comesa de no haver convocat les eleccions immediatament després del 9-N es va pactar, el passat 14 de gener, en un document  convocar-les el proper dia 27 de setembre sota unes condicions concretes.

Ara però, diferents sectors del país, amb més o menys bona fe, oblidant-se d'aquest pacte han tornat a posar al tauler polític les maleïdes llistes: La llista del President , la Llista Civil, la Llista per la República catalana etc. Ens queda algun sentit del ridícul?.

Tot i que tots voldríem una llista unitària, qui no?. És  això possible o tot plegat no és més que  una nova maniobra de distracció? Pel nostre col·lectiu, doncs, el millor seria respectar els acords presos el 14 de gener entre CDC, ERC i les organitzacions de la Societat Civil.A menys de tres mesos de la històrica cita amb les urnes del 27-S no veiem possible un acord per a la creació d'una llista unitària, a no ser  que aquesta sigui simplement una llista per a administrar el procés després del 27-S fins al posterior procés constituent.

Així, pensem que el millor és no marejar més la perdiu i avançar en les tres grans llistes sobiranistes ja establertes deixant sempre la possibilitat  a sumar nous col·lectius com Més, Compromís per la Independència d'ICV o Procés Constituent , la militància d'UDC independentista i tots els sectors que puguin anar sorgint.

Deixem-nos de protagonismes i  d'estratègies partidistes i acordem, d'una vegada per totes, campanyes, eslògans i continguts comuns però alhora plurals. Treballem, per tant,  per  l'11 de Setembre i el 27-S i deixem de perdre  el temps.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat