Indica publicitat
Dimarts, 27 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de juliol del 2015 | 14:08
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

Un gran pas endavant però no suficient

Després d'haver perdut vuit mesos en discussions, estratègies i negociacions sovint sectàries i partidistes; i a només vuitanta dies de la data històrica del 27-S, s'ha arribat a un acord fruit de la gran il·lusió de la bona gent del país, però també pel xantatge del president Mas amb les seves amenaces de no convocar-les.

Barcelona · El 28-S, doncs, caldrà reflexionar i passar comptes perquè hi ha moltes coses que no s'han fet bé. Ara però no és el moment de fer-ho.

Aquesta llista, doncs, és un indiscutible gran  pas endavant i més encara perquè estarà encapçalada per tres persones de gran vàlua, transversalitat com són, Romeva, Forcadell i Casals"

Per tant, partim d'una  llista que representa una part important del país amb:  CDC, ERC i la societat civil organitzada entre altres per  ANC, Òmnium així com el  suport extern d'una gran part d'entitats  que es van aixoplugar i unir per aconseguir el dret a decidir.

Aquesta llista, doncs, és un indiscutible gran  pas endavant i més encara perquè estarà encapçalada per tres persones de gran vàlua i  transversalitat com són, Romeva, Forcadell i Casals.  També considerem molt positiva la incorporació de Demòcrates per Catalunya i del moviment sorgit del PSC, Més. Així, si aconseguim  complementar-la  bé, amb referents indiscutibles i majoritàriament  de les noves generacions, disposarem d'una llista guanyadora. Més si  CDC aprofita l'ocasió per fer nét amb el passat.

Però Catalunya, com ja hem dit altres vegades, és  més  que  el que aquesta llista representa. Hem de ser capaços, doncs, de sumar  vots i sectors pel dret a decidir. I per fer-ho cal no deixar-nos ningú.

En primer lloc,  destacar  la fermesa i la dignitat de la CUP que ha jugat un paper essencial al recollir  el suport d'amplis sectors que tenen com a objectiu prioritari el canvi de model social però que alhora són conscients quin és el marc nacional que ens ho impedeix. I aquests siguem realistes mai votarien una llista on hi siguin presents Mas i/o membres del seu govern.

El 28-S, doncs, caldrà reflexionar i passar comptes perquè hi ha moltes coses que no s'han fet bé. Ara però no és el moment de fer-ho"

En segon, cal no oblidar-nos de sectors socialistes com Avancem i d'altres que han mostrat el seu compromís amb el Dret a Decidir però que no han fet el pas endavant, almenys no encara, a trencar la disciplina de vot del PSC-PSOE. També a aquests els necessitem.

En tercer , tot i que admetem la seva dificultat i problemàtica , no podem deixar-nos en la construcció d'un projecte nacional per a Catalunya a ICV. Ja sigui en la seva totalitat o més concretament amb  sectors del partit com Compromís per la Independència.

Finalment, també caldria tenir en compte a Procés Constituent que sempre ha mostrat el seu compromís amb l'ideari sobiranista  i amb la necessitat d'aconseguir  la independència. 

Si tenim, segons els càlculs, uns dos milions de convençuts, caldrà que aconseguim arrossegar a través de la il·lusió i de sòlids  arguments a un altre milió que tot i no ser  contrari a la independència no s'acaba de decidir a donar-li suport ja sigui,  per la  desconfiança cap a la política i les seves  institucions  o per la situació de crisi econòmica que viu el nostre país.

Disposem de  tres mesos justos per trobar coincidències i complicitats amb aquests indecisos per tal que acabin escollint-nos i per fer-ho possible serà necessari crear un equip d'interlocució nou  per negociar, parlar i convèncer a aquests sectors. Aquesta ha d'ésser la gran prioritat.

Caldrà que aconseguim arrossegar a través de la il·lusió i de sòlids  arguments a un altre milió que tot i no ser  contrari a la independència no s'acaba de decidir a donar-li suport"

També caldrà combatre amb fermesa els missatges de la por provinents de l'estat. Són un tigre de paper incapaç de generar una tercera via o de donar  qualsevol tipus d'alternativa. Només saben  parlar de lleis, constitució i justícia i una bona part del  mateix establishment judicial n'està fart.

Avancem doncs sense por cap al 27-S. Si  hi anem junts i aconseguim ser més dels que ells pensen i desitgen guanyarem i ningú no ens podrà aturar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat