Indica publicitat
Dijous, 2 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de març del 2011 | 19:28
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

El grup de La Vanguardia, en contra de les institucions de comunicació i els mitjans públics

El Grup Godó ha enfollit. El director de La Vanguardia, José Antich, creu que ja és hora de cobrar els favors prestats a CiU.

Enric Marin i Ramon Font

I per això, després que el grup de comunicació hagi estat la punta de llança del desprestigi dels governs tripartits, i després que hagi permès, també, enlairar Artur Mas, Antich s'ha proposat passar factura. La factura que el Grup Godó passa a CiU, però, no ve sola, sinó acompanyada per una brutal -i a vegades subtil- campanya contra les institucions i mitjans públics que, segons ells mateixos, va permetre la política de comunicació del tripartit.

Només cal veure els articles i informacions publicats durant les darreres setmanes contra TV3 (corporació), el CAC, la FCDP, el Baròmetre i l'ACN, tots ells mitjans i institucions transversals i allunyats del control de l'aristocràcia del grup Godó.

Per a ells, TV3 i els seus canals són els culpables del fracàs del múltiplex de canals de televisió privada que CiU els va regalar l'any 2003. No se n'adonen, però, que aquest atac en contra una televisió d'èxit i líder com és TV3 no és més que el reconeixement del seu fracàs i de la seva incompetència en el camp de la comunicació audiovisual.

També els molesta, evidentment, el CAC i altres serveis creats amb sentit d'Estat i per assegurar un espai de comunicació nacional. Tant sols cal reproduir unes paraules del director de La Vanguardia, José Antich, per exemplificar aquesta realitat: "Per què hem d'acceptar el control d'aquests xitxarel·los dels partits?". No accepten aquests mitjans i institucions, i la seva contraproposta es basa en la privatització, en la frivolització d'aquests mitjans acompanyada de la seva conseqüent desnacionalització, per acabar-los transformant, encara que sigui en llengua catalana, en fidels servidors del projecte espanyol.

El Grup Godó vol la patrimonialització de la "bona nova" del catalanisme no secessionista ni sobiranista. L'habilitat transformista de l'equip de José Antich és total i històrica: primer es van posar al servei de Prenafeta i del "sector dels negocis", després van ser "felipistes", després "aznaristes", després van estar amb Zapatero i demà... per què no amb Rajoy?

Caldria que el president Artur Mas prengués precaucions. Rodejar-se únicament de transformistes, oportunistes o exmilitants del PP no és el camí que li assegurarà el futur. El que necessita el nostre president és una estructura de mitjans de comunicació nacionals i institucions comandats per professionals fidels al país, que generin una estratègia i un imaginari col·lectiu nacional amb el qual Mas pugui construir la nació sense límits que diu defensar.

Avui CiU no té estratègia, ni projecte, ni estuctures de comunicació nacional: podrà governar, doncs, sota el xantatge del Grup Godó?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat