Indica publicitat
Dimecres, 29 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de febrer del 2012 | 18:05
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació

L'ARA, ara també a València

Va ser el professor Josep Gifreu el que va teoritzar l'espai nacional de comunicació, un espai de deu milions de lectors, televidents, oients de ràdio i consumidors de productes culturals en català.És a dir un mercat on els productes en la llengua del país tenen camp per créixer si són de qualitat i aconsegueixen atraure el lector o les audiències.

L' ARA a València

Barcelona · TV3 ha demostrat que això és possible i es pot fer amb èxit. I per això és combatuda.

No sempre hi ha bones notícies en aquest terreny, però des de diumenge passat n'hi ha una d'important: el diari ARA ha començat a distribuïr-se a València i a Castelló. Un any i quatre mesos després de néixer, l'ARA ja es pot llegir al Principat, a totes les Illes Balears i a gran part del País Valencià. L'acollida ha estat excel·lent i el primer número es va esgotar a tots els quioscs, cosa que demostra que hi ha demanda de premsa de qualitat, en la llengua pròpia. A la presentació, feta la setmana passada al teatre El Micalet de València, el director del diari, Carles Capdevila, ho va explicar molt clar: "es tracta d'enfortir el nosaltres". El teatre es va omplir de gom a gom, en un acte on també van intervenir Ferran Torrent i Albert Om,  i hi van assistir nombrosos representats de Compromís, amb Mònica Oltra al capdavant i també representats del PSPV, d'ERPV i d'EUPV.

Des del seu naixement, l'ARA ha tingut present la realitat valenciana, amb columnistes de presitigi com Ferran Torrent o analistes com Jordi Muñoz, a més de la corresponsalia periodística que pilota Salvador Almenar.  De la mateixa manera que es parla amb normalitat de les Illes, on es distribueix juntament amb el Diari de Balears. Es tracta de fer normal allò que malhauradament encara no és. L'èxit del diari a Catalunya ha permès traslladar el diari gairebé arreu dels Països Catalans, potser no tant ràpid com alguns voldrien, però amb pas ferm, sense fer passos en fals que tant mal han fet històricament a la premsa en la nostra llengua. Queda Alacant, queden moltes coses a millorar, més informació, més pàgines, però el primer pas ja està fet. Es tracta d'anar vertebrant el que Josep Gifreu ens va marcar com a fita: l'espai nacional de comunicació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat