Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de maig del 2011 | 15:28
Crònica · Esport i Ciutadania

Conseqüències i interpretacions

La quarta Copa d'Europa de la història del Barça situa el club a l'alçada de la seva magnitud. La tercera dels darrers cinc anys el reafirma en el seu camí. El Barça regna a Europa amb Guardiola i Messi per bandera.

Hi ha moltes maneres d'interpretar la final de dissabte. La primera d'elles, ens recorda el plantejament previ del partit. Era un duel pel regne europeu. Una batalla entre els dos millors equips de la dècada en l'escenari més mitificat del continent. Aquesta lluita, va ser per al Barça. Sense discussió. Europa és als seus peus.

Però aquesta victòria és també el màxim reconeixement a un estil, a una manera d'entendre el joc. El Barça ha guanyat sent fidel a si mateix. No s'ha traït, ni en la victòria, ni en la derrota. Ara, alliberat del seu passat, convençut del seu present i dibuixat el seu futur, ha de mantenir aquesta fidelitat que l'ha portat al més alt. Ha trencat amb els dubtes. Ha deixat enrere les pors per ser protagonista del seu propi destí.

Un altre cop d'ull porta a pensar en el palmarès. Fa molts anys, Alex Ferguson va quedar-se molt sorprès en saber que el Barça només tenia una Copa d'Europa. Ara, temps després, el mateix Sir declara no haver rebut mai un bany com el de l'equip de Pep Guardiola. 4 Copes d'Europa, les mateixes que Ajax i Bayern de Munic, situen el club en el graó mínim de l'elit europea.

I per últim, una dualitat: Guardiola – Messi. El tècnic, en acabar el partit, va dir de l'argentí: "És únic i irrepetible. Només queda esperar que no s'avorreixi i que se senti còmode amb els seus companys. Que el club sigui intel·ligent i fitxi els jugadors adequats per rodejar-lo". Guardiola ha sabut explotar com ningú el màxim talent del futbol modern. I amb aquesta visió i aquest talent, el Barça llueix en la seva màxima expressió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat