Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de febrer del 2011 | 16:44
Crònica · Esport i Ciutadania

El petit més gran

David Barrufet forma part ja de la història del Barça. El mite d’en Barru sobrepassa els límits del propi handbol i engrandeix, ubica i ajuda a entendre la grandesa d’una entitat  com el Futbol Club Barcelona. El Barça viu també d’històries personals i la de Barrufet ocupa un lloc prominent.

David Barrufet, durant l'homenatge al Palau

Barcelona · El Palau Blaugrana va acomiadar ahir el seu símbol més gran. L’últim mite del Dream Team, el darrer gran capità de la secció. Un home que, només en palmarès, és un dels millors esportistes de tots els temps. 71 títols, entre ells set Copes d’Europa, sis de consecutives, fan de David Barrufet un esportista llegendari. Un símbol per al món de l’handbol. I un símbol també per al barcelonisme en general, capaç de sobrepassar la pròpia llegenda blaugrana.

Perquè ahir, el Palau es va vestir de groc per acomiadar el gran Barru. I això mereix una especial reflexió. Perquè la d’ahir, era una festa pròpia del barcelonisme, era una festa del Barça, però la figura d’en David va aconseguir canviar el decorat. Perquè, en una festa com la d’ahir, els colors no van ser els propis de l’ocasió. El Palau es va vestir de groc, perquè a ell li agradava. El Palau es va vestir de groc perquè era el color de David Barrufet. El Barça va deixar de banda el blau i el grana, per un dia, i va canviar els seus colors. I una cosa així, no havia passat mai.

Un popular anunci de cervesa ens recordava aquests dies la qualitat d’allò català. Reivindica el producte nacional. Entre les mencions, destaca l‘elecció de tres jugadors del Barça per a la Pilota d’Or. Potser, qui hi falta és en David Barrufet. Un noi de Barcelona, format a Catalunya, i que no només ha arribat a ser el millor porter del món, sino que ha arribat a ser un dels milors esportistes de tots els temps.

22 temporades al primer equip d’handbol. Només al Barça. Tota una vida al club. Un exemple de dedicació, constància, amor a un colors i a un club. Respecte a l’entitat. Un home proper, atent i sempre afable, amb qui ho volia. El seu dorsal número 16 ja llueix dalt del Palau, de casa seva. David Barrufet, el gegant amb cognom de menut. El petit més gran.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat