Indica publicitat
Diumenge, 7 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 1 de juny del 2012 | 17:05
Crònica · Madrid

A Madrid ja esbufeguen... d'avorriment

Hi ha dues agendes clarament diferenciades entre Madrid i Barcelona. El revival de l'Estatut, ara convertit en pacte fiscal, amenaça aquesta vegada d'estavellar-se quan arribi a la frontera on comença Espanya. A la capital de l'Estat no estan disposats a enredar-se de nou en un debat tediós que pugui tensionar el PP i posar nerviós Europa.

Madrid · L'ofensiva de la caverna mediàtica madrilenya contra Catalunya s'ha intensificat aquesta setmana, coincidint amb un cimera de líders polítics catalans que, a Madrid, alguns volen fer veure que no veuen i d'altres senzillament ni saben que ha existit. La dreta social, sempre més neguitosa per defensar la unidad nacional [sic] que l'esquerra esmaperduda, s'ha aferrat a un teletip malintencionat de la premsa estrangera per assegurar sense pèls a la llengua que la Generalitat està a punt de fer fallida.

Cap paraula de la pèssima situació del País Valencià o dels dubtes que planegen sobre la Comunitat de Madrid, governades des de fa anys pel PP i que han arribat a enganyar el seu propi govern amb xifres maquillades. (Per a més inri, Rajoy ha fet secretari d'estat d'Administracions Públiques un d'aquests consellers deslleials).
Hàbil, Rajoy no es cansa de dir que no "deixarà caure" Catalunya
Res de tot plegat és gratuït. A Madrid sembren injúries contra les finances catalanes per carregar-se d'arguments quan el pacte fiscal aterri a la Moncloa. Ep, si és que arriba alguna cosa comprensible després de l'aiguabarreig de declaracions dels nostres líders, alguns més preocupats per sobreviure que no pas per avançar en cap a la plena sobirania nacional. El sentir majoritari a la capital espanyola és: "Com us atreviu a demanar un tracte just si no sou capaços d'administrar-vos bé, d'arribar a final de mes, i heu de recórrer al subsidi estatal?".

Hàbil, Rajoy no es cansa de dir que no "deixarà caure" Catalunya. El súmmum del desvergonyiment: primer esprem els diners dels catalans, ens colla amb una dèficits impossibles de complir, obliga la Generalitat a retallar allò que ell no fa (funcionaris) i, després, magnànim, es presenta amb els bitllets sota el braç per ajudar-nos [sic]. Comportament colonial en ple segle XXI, oi?

Amb aquesta infanteria preparada, del pacte fiscal només en quedaran els ossos quan travessi l'Ebre. Tot fa preveure que ja arribarà aprimat i a Madrid l'acabaran de repelar. Ai, el record funest de l'Estatut, com reviu ara... I com a mostra de l'interès zero per escoltar la demanda catalana, només cal posar el focus en l'esmorzar informatiu de Josep Antoni Duran i Lleida aquesta setmana a l'Hotel Ritz de Madrid. A la seva intervenció, no en va dir res, del pacte fiscal.

A les preguntes, una passada ràpida i per recordar que és "absurd" pensar en una agència tributària "independent". Aquell dia, com va recordar el líder d'Unió, l'upper class que mana a Espanya tenia molts consells d'administració en marxa que els requerien la seva atenció. Qüestió de prioritats. Agendes allunyades. I a Madrid, ja esbufeguen... d'avorriment pensant en allò que vindrà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat