Indica publicitat
Dimarts, 28 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de novembre del 2012 | 18:25
Crònica · Madrid

'El País': l'exemple que Madrid ja cava trinxeres

Ulls com a taronges i l'esma perdut. Així deuen haver quedat els progres espanyols de bona fe que llegeixen el diari El País, ensorrat pels seus gestors i abocat a un duríssim expedient de regulació d'ocupació. L'editorial del primer dia de campanya catalana del diari deixa clar que la batalla ha començat. Que a Madrid, uns i altres, ja caven trinxeres.

Portada d'El País d'avui.

Madrid · En un text que sembla més propi d'altres capçaleres de la dreta espanyolista, El País acusa Catalunya de no tenir salut democràtica, el President Mas –el favorit a les enquestes– de ser un "cabdill" i de sotmetre al seu poder totes les institucions, des dels mitjans de comunicació públics (no es deuen haver assabentat de la vaga a TV3 just a l'inici de la campanya).

Fins i tot Òmnium o el CEO hi surten, dels quals se'n qüestiona obertament la seva independència (El País no deu recordar que, a les eleccions espanyoles, el CEO va ser l'única enquesta que va encertar els resultats). 
A Madrid, dretes i esquerres saben que, més enllà de la majoria absoluta deCiU, el camí cap a l'estat propi és imparable"
Es tracta d'una ofensiva intolerable i inacceptable del màxim òrgan de propaganda de l'esquerra jacobina, el mateix diari que va posar pals a les rodes al conseller Castells quan negociava un nou finançament, que va mirar cap a una altra banda quan els catalans impulsàvem un Estatut o que va donar per bona la sentència del TC contra la voluntat popular d'un poble. El de Catalunya.

Més enllà de la rebequeria anti-democràtica de l'editorial, demostra que la batalla ha començat. A Madrid –dretes i esquerres– saben que, més enllà de si CiU treu majoria absoluta o no, el camí cap a l'estat propi és imparable, en bona mesura pels errors i deslleialtats que han comès ells durant molts anys. No s'esperen al dilluns 26 per començar a cavar trinxeres. Fan feina en tots els fronts, en una estratègia condensada en dues fases.
Cal estar preparats per una ofensiva que ja començat. Cal enfortir-nos com sabem fer: a les urnes amb vots"
La primera, aquests 15 dies de campanya. La visita del ministre d'afers estrangers, García-Margallo, a Barcelona per amenaçar de la sortida d'Europa si decidim el nostre camí és el tret de sortida. Darrere d'ell vindran Rajoy, Sáenz de Santamaría, Gallardón, Cañete.... Cadascú amb la lliçó ben apresa per intentar injectar el virus de la por entre els ciutadans i atemorir-los de cara a les eleccions. Fallaran estrepitosament perquè segueixen sense entendre res, sense voler veure la realitat.

La segona fase es posa en marxa el 26. El País en dibuixa ja la ruta. Diran que el procés no ha estat democràtic i el qüestionaran des de totes les instàncies. Poden arribar a voler inhabilitar el President quan s'aferri a la legitimitat catalana per saltar-se la legalitat espanyola. Tot és possible. Cal estar preparats per una ofensiva que ja començat. Aquí, cal enfortir-nos com sabem fer: a les urnes, amb vots.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat