Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de maig del 2011 | 19:10
Crònica · Madrid

No parleu més del PSC

Prou de repetir tòpics periodístics sobre el PSC. Ells mateixos han demostrat aquesta setmana a Madrid que els socialistes catalans només són un apèndix dels espanyols. Per molt que els pesi a alguns nostàlgics seguidors de Pallach, les dues ànimes del partit són ja només fum per emmascarar la realitat.

Madrid · S'ha acabat. A partir d'ara parlarem del PSOE. S'ha acabat donar més voltes al suïcidi polític en què s'ha instal·lat el partit de Nadal? Montilla? Iceta (qui n'és el líder?). Si ells mateixos són incapaços de veure les múltiples contradiccions que ha posat de manifest la moció de CiU al Congrés per reclamar els 1.450 milions del fons de competitivitat, no cal perdre-hi més temps. Cansa.

Parlem d'ells, dels que manen de veritat. Referim-nos al PSOE. La moció que tanta polseguera ha aixecat a Catalunya ha passat gairebé de puntetes al Madrid polític i mediàtic. Increïble però cert. A les Espanyes interessen altres coses: la reprovació de Manuel Chaves, les pancartes de suport a Bildu o les possibilitats que el PP aconsegueixi, el dia 22, una majoria contundent als feus històrics del socialisme com Castella-la Manxa.

Els deutes pendents amb Catalunya ni hi són ni se'ls espera. Al partit de Rodríguez Zapatero, l'harakiri dels 25 diputats del PSC no el desgasta gens ni mica ni li treu la son: n'ha sortit sense cap esgarrinxada electoral per bé que els socialistes catalans justifiquessin la seva traïció al país i a la seva coherència per evitar, deien literalment, que Espanya s'enfonsés com Portugal, víctima de la voracitat dels mercats internacionals.

El PSOE sap, des de fa molt anys, que els 25 diputats –inclòs algun exalcalde que es declara independentista– són incapaços de tenir un gest de revel·lia com van fer, en canvi, els tres diputats del PP basc que van absentar-se de l'hemicicle quan el seu partit va votar en contra de blindar el concert econòmic. Aleshores no va passar absolutament res i el PP no va caure en cap cataclisme.

A Ferraz estan molt tranquils i saben que, sigui qui sigui el relleu de Montilla, tenen l'estabilitat assegurada. La raó? Que els 25 es creuen el que fan. Que ningú pensi que voten a contracor o amb la pinça al nas. I, si d'aquí a un temps, Carme Chacón és la nova lideressa del PSOE, la compenetració serà ja de ferro forjat. Per tant, no parleu més del socialisme català. Centrem-nos amb l'espanyol si volem entendre alguna cosa. El PSC, avui, es diu PSOE. I els agrada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat