Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de abril del 2013 | 18:07
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

De com el PP ens fa més savis

Quan els marmessors del franquisme celebren, enriolats, públicament, el poder consumptiu dels rics, n'hi ha que es revolten, els insulten i recorden aquella insolència de la felicitat que, a finals del XIX, estimulava obrers depauperats a assassinar emperadrius.

Lleida · Ben mirat, però, convé agrair als tals marmessors que el seu discurs s'estigui fent tan eloqüentment càrrec, en els últims mesos, dels interessos a què es deuen: si ideologia ─d'acord amb una formulació avui poc acreditada─ és aquell dispositiu pel qual l'individu s'imagina contínuament interpel·lat per la societat, talment fos el centre de les seues preocupacions, és clar que els dirigents del PP estan contribuint a desfer aquesta il·lusió narcisista i, doncs, a acarar-nos amb la nostra subalterna posició real.

La invocació de l'interès general i els laments rituals per la desocupació i el subcosum de la classe mitjana en avall ja no suggestionen la ment d'uns ciutadans que, gràcies a la intemperància i la frivolitat de la dreta espanyola, comencen a afigurar-se allò que la ideologia no els revelaria ni sota tortura: que són un element més, intercanviable i prescindible, d'una estructura insensible a la seua singularitat ─o, dit en termes menys asèpticament estructuralistes, que són una puta merda. El que no ha aconseguit la retòrica revolucionària potser ho farà possible la impudícia reaccionària.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat