Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de desembre del 2011 | 17:29
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

El que escriuríem si volguéssim convèncer Miquel Iceta

De vegades sentim que tal home és una encarnació fidelíssima de l'homosexual esteriotípic, bé que fa una pila d'anys que té nòvia i que no vacil·la declarar-se, quan les enutjoses inquisicions dels amics l'hi obliguen, heterosexual ortodox, sense fissures.

Miquel Iceta

Lleida · De vegades consultem l'hemeroteca i llegim que Pujol manifestava, a finals dels noranta, que "Catalunya hauria de tenir les garanties que dóna un estat propi" ─una afirmació amb totes les marques de fàbrica de l'amfibològic pujolisme: hem de ser un estat sense ser-ne, venia a dir─ i llavors se'ns afigura el tal home, compensant la renúncia a clavar-la allà on toca ─fóra un pecat, una ignomínia─ per la via d'afectar la ploma, de ser gai sense ser-ne.

De vegades, el PSC s'enfonsa electoralment i es veu abocat a extravagàncies tals com debatre idees i definir projectes, i llavors Àngel Ros cita Valentí Almirall, reclama un grup parlamentari propi a Madrid i convida els seus a batre's amb CiU en el terreny del patriotisme més resolt, i Montserrat Tura advoca per incorporar la reivindicació del dret a l'autodeterminació a la identitat política del socialisme català, i fins i tot Miquel Iceta ofereix el seu suport a una eventual denúncia a l'executiu espanyol del PSOE per negar-se a pagar el que deu al govern del Principat, etc.
No hi ha res de virtuós en el fet de ser un partit sobirà sense ser-ne de manera efectiva
De vegades detectem en el PSC aquests impulsos emancipadors, aquesta autoprojecció com a partit sobirà i quasi-sobiranista, i llavors, és clar, se'ns fa avinent el tal home, la seua gestualitat homoeròtica i la seua por cerval de deixar la nòvia. No hi ha res de virtuós en el fet de ser un partit sobirà sense ser-ne de manera efectiva, ni tampoc en el d'expressar tendències homosexuals desinhibidament fins que es topa amb el tors nu d'un home. Hi ha, per contra, la garantia d'una duradora i implacable frustració, política i personal. En la vida, ho sabem des de sempre, el que té gràcia és tocar txitxa i clavar-la.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat