Indica publicitat
Dimecres, 3 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de gener del 2014 | 14:27
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

No li exigiu disculpes

Si encara ens fos permès de creure en escatologies seculars, en justícies poètiques, arrencaríem dient: "Arribarà un dia en què el xacrós lumpen, ple de malfiança, encara, cap a qualsevol acció col·lectiva, no podrà tanmateix sinó unir-se i avançar, amb pas lent però resolt, devers ─per exemple─ un convenció de neofranquistes.

Lleida · No hi haurà linxaments, ni intimidacions, ni insults: com en les populars ficcions sobre zombis ─que, de fet, són una codificació imaginativa de la por dels rics a la insurgència dels pobres─, els fatxes, així que pressentin l'arribada del lumpen, fugiran esperitats. No els veurem mai més. I ja no hi haurà zombis.

" Passa, però, que la raó ja no ens autoritza a creure en belles escatologies. Paco Candel es lamentava, en un article memorable de finals del noranta, que els amics pàries de la Zona Franca probablement mai no aplegarien les seves dignitats per fer-ne un ariet col·lectiu i envestir (els termes bèl·lics són nostres, no pas de Candel) els qui avui desitgen un "que se jodan" als aturats de llarga durada. Dirigents del PP han parlat d'exclusió social en primera persona i hem pensat en Candel.
Potser ha arribat l'hora de no respondre al PP, de no exigir-li disculpes: vencem-los políticament"
¿Hi ha res més ignominiós que el fet que els agents polítics dels privilegiats usurpin simbòlicament la condició d'exclòs social? Candel potser diria que sí: la mateixa realitat de l'exclusió. I que enutjar-se per les eventuals representacions de la realitat més que no pas per la seua rotunditat empírica és un estúpid vici intel·lectualista. Potser ha arribat l'hora de no respondre al PP, de no exigir-li disculpes: vencem-los políticament i deixem-los bramar fins a la nàusea, que serà la seua.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat