Indica publicitat
Dijous, 28 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de novembre del 2013 | 17:42
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

No us havíem previst

No havíem previst citar aprovatòriament la diatriba anticapitalista d'una monja benedictina igual que mai no hauríem predit que determinats estadants de l'acadèmia, amics de l'ordre i la mesura, acabarien reclamant, tocant als drets del Principat, exactament el mateix que nosaltres.

Lleida · Enquadrats, fa anys, en organitzacions estudiantils antagonistes, proclius a limitar el cercle de docents admirables a una minoria atrabiliària i despentinada, vam aprendre tanmateix a apreciar el magisteri i la sapiència de professors d'ordre i mesura, a no reduir-los a un estereotip degradant per mor de la seua adscripció política i a l'empara d'una corbata, un masclet i un posat.

Avui, davant les incitacions d'una monja benedictina, algun d'aquells acadèmics amics de l'ordre i la mesura ha decidit, curiosament, emular els seus alumnes radicals més obtusos, els que li negaven qualsevol presumpció de lucidesa perquè era de dretes i en feia la fatxa.

Avui, algun dels tals acadèmics ha decidit que, davant una denúncia rigorosa contra la rapacitat abjecta de la indústria farmacèutica, el més rellevant sempre seran els hàbits que duu la denunciant, prova necessària i suficient que ha confós l'activitat política amb el redemptorisme social.

I, és clar, n'ha fet conya: "Què no diria aquell líder obrerista del XIX si veiés una monja...?" Diria, potser, que no ho havia previst, igual que nosaltres no havíem imaginat que el tal acadèmic algun dia es referiria a la independència del Principat sense, immediatament, descartar-la.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat