Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de gener del 2014 | 16:32
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Per un PSC extraparlamentari

És perquè el Principat deu estar vivint el moment més genuïnament polític des que (amb perdó dels historiadors) el poble es va armar per derrotar el feixisme i, de retop, desafiar el capital, que ens plauria amb desmesura que el PSC es convertís en un partit extraparlamentari.

FOTO: Diari ARA.

Lleida · Quan bona part de les elits polítiques més immobilistes (des de Mas fins a Herrera) s'ha fet càrrec, a repèl però conseqüentment, d'un mandat popular, el PSC ha preferit recordar-nos que la democràcia mai no ha estat cosa de volubles voluntats col·lectives, sinó de serioses, vibrants i històriques reunions amb individus com Alfredo Pérez Rubalcaba.

Els elements rectors del PSC, ¿entendran algun dia que Àngel Ros és tan poc independentista com ells i que no se'ls bescanta per botiflers, sinó per aferrar-se a l'antipolítica i voler fer passar la grandesa del moment pel petitíssim sedàs de les misèries pròpies?

¿Entendran algun dia que PSOE/moviment autodeterminista català no és una oposició binària il·lusòria, deguda al nacionalisme i fàcilment desconstruïble, sinó el dilema històricament real amb què han topat i davant el qual han escollit l'opció més antipolítica, més antidemocràtica?

I després hi ha l'argumentari: si voldríem un PSC extraparlamentari és perquè, en un procés tan favorable a la política genuïna, la praxi d'aquest partit ha consistit a empescar-se arguments delirants ("ens hi sumaríem si Rajoy s'hi posés bé des de bon començament") per justificar una defecció que, com han fet notar Geli, Ventura i Elena, és programàticament indefensable.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat