Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de setembre del 2011 | 15:28
Crònica · Política catalana

Chacón espanyolitza el PSC

L'aterratge electoral de Carme Chacón a Catalunya, un cop ratificada com a candidata, ha comportat la introducció d'un discurs espanyolista gairebé inèdit al PSC, més propi de sectors marginals que no de la majoria del partit.

La candidata ha importat una diàlectica semblant a la de l'arena política madrilenya però bastant allunyada del fair play polític català, que ha sorprès als sectors més catalanistes del PSC.

El seu primer discurs davant el consell nacional del partit, dissabte passat, va representar una càrrega duríssima contra el sobiranisme català, sorprenent en un partit que ha governat Catalunya durant set anys amb ERC. És veritat que Chacón també va carregar contra la dreta espanyola, contra la caverna mediàtica i l'anticatalanisme, però els va equiparar als qui a Catalunya propugnen la independència, assegurant que "busquen el mateix objectiu". Aquesta equiparació està molt lluny de la realitat política catalana, on el sobiranisme és una opció transversal, democràtica, que afecta més d'un partit i que no té les tècniques de comportament de la caverna mediàtica espanyola, de signe clarament totalitari. Chacón va defensar l'Espanya plural, que té tot el dret a creure-hi, encara que des de Catalunya no es vegi, però va advertir que el sobiranisme és una drecera que només porta a la frustració.

L'endemà diumenge, a la tradicional Festa de la Rosa del PSC, va moderar els seus atacs al sobiranisme en general, però va centrar els seus dards en CiU, a qui va acusar de ser una "sucursal" del PP a Catalunya. Aquestes acusacions, venint d'una ministra d'un govern que acaba de pactar amb el PP la reforma constitucional més excloent de la història democràtica espanyola, tenen poca eficàcia, perquè a Catalunya no se les creu ningú. És cert que CiU ha fet pactes amb el PP, a Badalona i a Castelldefels, a la Diputació i al Parlament, però parlar de sucursalisme de CiU és fer demagògia, sobretot venint d'una persona que s'oposa a que el seu partit, el PSC, tingui grup parlamentari propi a Madrid.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat