Indica publicitat
Divendres, 5 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de abril del 2012 | 17:09
Crònica · Política catalana

Cimera Mas-Junqueras: ara sí?

Artur Mas ha decidit començar les converses amb els partits catalans per negociar el pacte fiscal reunint-se amb Oriol Junqueras. L'ordre de l'agenda no és casualitat i el president de la Generalitat ha volgut fer un gest de cara als republicans, per mirar de recuperar la complicitat perduda els darrers mesos, especialment després del pacte CiU-PP per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Des del principi de legislatura, els republicans s'han ofert a CiU com a soci estable al Parlament, però fins ara la formació de Mas ha optat pel PP, perquè algunes decisions pressupostàries tampoc les volia assumir ERC.

Però el pacte amb el PP ja no és sostenible després del congrés de CDC, on el partit que ara dirigeix Oriol Pujol, va situar com a objectiu l'Estat propi. Aquest viatge només el pot fer amb ERC i el pacte fiscal s'ha convertit només en una estació en el camí cap a la plena sobirania.
Fins ara, totes les reunions han acabat amb bones intencions però sense concrecions ni cap mena de traducció pràctica
Tothom sap que amb una majoria absoluta del PP a Madrid, el pacte fiscal és inviable i que no val la pena eixamplar el consens actual amb el PSC, perquè suposaria aigualir una proposta que igualment serà rebutjada.

La cimera entre Mas i Junqueras ha aixecat una nova expectativa entre els sectors sobiranistes. Cada dia són més les veus que demanen una entesa estratègica de país entre CiU i ERC per fer front als difícils reptes de futur que té plantejats el país, tant des del punt de vista de l'autogovern com de la sobirania. Fins ara, totes les reunions han acabat amb bones intencions però sense concrecions ni cap mena de traducció pràctica. Esperem que a partir d'ara les coses canviïn. El país ho necessita.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat