Indica publicitat
Dijous, 9 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de setembre del 2015 | 08:59
Crònica · Política catalana

David Madí i Antoni Vives….

A CDC i amb la retirada de Jordi Pujol va ser evident que aquest deixava darrera seu un estol de dirigents joves i molt  capaços que asseguraven un esplèndid futur  polític i de gestió a la formació. Amb ells també va començar el gir estratègic del partit cap al sobiranisme acabant així amb "el peix al cove" i altres estratègies que no havien fet més que endarrerir el procés cap a la llibertat nacional que és i hauria d'ésser l'objectiu de tots els partits nacionalistes.

Barcelona ·
Aviat es va veure que d'aquesta dotzena de dirigents emergents n'hi havia de dues classes clarament diferenciades. D'una banda aquells provinents de  l'empresa privada i per tant que gaudien de més llibertat de decisió i de moviments i de l'altra aquells que tota la seva dedicació laboral i professional  es limitava al partit i per tant eren més fàcils de  conduir, dirigir i en general de perfil i personalitat  més grisa.

Vives i  Madí haurien de retornar algun dia al món de la política activa  perquè el país no es pot permetre el luxe de perdre dues persones de la seva vàlua"

Les tensions, més o menys visibles, complicaven una direcció tan diversa i plural que era però, d'altra banda,  la que l'enriquia . De mica en mica, però va quedar clar que s'iniciava l'etapa  dels que una part de la militància històrica s'hi referia com als "xixarel·los", que cada dia era més evident que aprofitant el caràcter i la manera de ser del president Artur Mas s'estaven fent amb les regnes no només de CDC si no també del govern de la Generalitat i sobretot de l'entorn del president .

El primer en abandonar la nau de la primera línia convergent va ser l'artífex de les victòries electorals d'Artur Mas, David Madí. La seva coartada per deixar la formació va ser la pressió de la seva família i els negocis d'aquests que requerien el seu retorn a la vida privada. Esperem que algun dia Madí es decideixi a explicar, tot i la seva lleialtat i amistat amb el president Mas, les altres raons de la seva sortida.

El cas d'Antoni Vives, tot i comptar la seva sortida amb  alguns dels elements fins aquí exposats també en té alguns de més específics.  Així, Vives va decidir fer el pas a la política activa quan ja comptava amb una sòlida carrera professional en una multinacional. Fou aquest perfil i el seu irreductible catalanisme que va enamorar  Jordi Pujol  i que va fer que el nomenés secretari del seu govern. Acabada l'etapa Pujol creiem que Vives es va adonar de la mediocritat d'algunes de les persones del  ja esmentat sector xixarel:lo de l'entorn de Mas i això va provocar que un valuós "asset" com era ell decidís passar a formar part de l'equip municipal de Xavier Trias on creia  podria trobar els elements per desenvolupar-se en el grau d'autonomia que una persona com ell i amb les seves capacitats necessitava.

Vives, doncs, veient l'espectacle de la gestió de la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cregut més convenient passar a la reserva i tornar a l'empresa privada i dedicar part del seu temps al món literari on ja ha tingut èxits importants.

Madí i Vives són dos dels casos més coneguts que han abandonat la primera línia de CDC ,n'hi ha però desenes més que silenciosa i discretament han fet el mateix.  Així, CDC i després de la sortida d'Unió de la federació de CiU caldria que reflexionés.El proper dia 28 de setembre serà l'hora de passar comptes i renovar aquells càrrecs que han fet tot el possible per aïllar el president Mas i evitar la coincidència i la complicitat en el si del partit, però també amb els sectors del sobiranisme tan polítics com de la societat civil.

Vives i  Madí haurien de retornar algun dia al món de la política activa  perquè el país no es pot permetre el luxe de perdre dues persones de la seva vàlua.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat