Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de març del 2014 | 17:16
Crònica · Política catalana
Ivan Mambrillas

Deures

Coses que cal no fer abans de la consulta. Escoltar les declaracions dels ministres espanyols a propòsit del fatal emplaçament polític i geoestratègic de la república catalana. O de la viabilitat econòmica de la independència. O de l'ontologia, ahistòrica i de ciment armat, de la nació espanyola.

Lleida · Mirar d'entendre què és el que ha excitat el llagrimer de Pere Navarro en un conclave de socioliberals espanyols. Jutjar l'honestedat d'afirmacions com: "el PSC no dóna suport a la convocatòria d'una consulta sobre l'estatus del país perquè Mas no l'ha pactat amb Rajoy."

Demanar-se per què individus que es reconeixen en la tradició política del catalanisme, i no viuen a Austràlia, són capaços d'afirmar que l'independentisme català és, mutatis mutandis, com el de la Padània. Acceptar l'envit quan algú ens diu: "m'agrada Duran perquè és un outsider." Ídem quan algú ens parla de la tercera via com a superació dialèctica de dos pols simètrics en fanatisme i suficiència. Parlar de Duran. Complaure's de no ser catòlic en constatar la vigència del nacionalcatolicisme. Complaure's de ser català i independentista.

Coses que cal fer abans de la consulta. Mirar de convèncer els indecisos (sobre les bondats d'un referèndum) del nostre àmbit d'afinitats, sense ranejar, però, l'enutjós apostolat. Explicar als convençuts aquell conegut exemple de profecia que s'autocompleix: milions de catalans desitjaven vehementment votar en un referèndum d'autodeterminació, però convençuts, la majoria, que només una minoria estava disposada a convertir el desig en un compromís resolt i durador, van acabar concedint que potser Pere Navarro tenia raó, i el referèndum no es va celebrar. Tornar a llegir Joan Vinyoli encara que no ens hagi servit per captivar ningú.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat