Indica publicitat
Dissabte, 21 d'abril del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de abril del 2012 | 16:48
Crònica · Política catalana

Eleccions, per a què?

Risc d'intervenció i eleccions. Una cosa i l'altra han corregut aquesta setmana com la pólvora pels passadissos del Parlament. El govern d'Artur Mas sembla paralitzat davant el risc d'una imminent intervenció i a Madrid ja busquen quina ha de ser la víctima propiciatòria per enviar un missatge de fermesa a Europa i els mercats castigant alguna de les autonomies.

L'executiu de CiU no és capaç de mostrar als catalans una sortida clara a aquesta situació. És incapaç de seduir l'oposició i de generar un marc de confiança estable amb ERC i el PSC mentre les decisions polítiques que es prenen a Madrid li posen cada cop més difícil els acords (i sobre tot l'obtenció de resultats) amb el PP.

Així les coses, l'equip de Presidència només mostra una certa eficàcia a l'hora de forçar canvis com els operats a TV3. La gens dissimulada alegria de dirigents del PP català pel relleu de Mònica Terribas i la seva substitució per un home del grup Godó, Eugeni Sallent, va fer que més d'un i de dos dirigents de CiU arrufessin el nas i es limitessin a refugiar-se en l'argument que, al cap i a la fi, la fins ara directora de la televisió pública ─una eina de construcció nacional de primera magnitud─ no està disposada a fer "el que calia".
Seguint la lògica de les municipals, la desorientació dels socialistes catalans resultarà en una majoria absoluta nacionalista
El govern es va preparant per a entomar una gran andanada de Madrid en forma d'intervenció i Mas no contempla per ara cap altra resposta que la convocatòria d'unes eleccions anticipades. Uns comicis que podrien provocar d'entrada que Mariano Rajoy no es veiés en l'obligació d'obrir cap mena de negociació formal sobre el pacte fiscal, la gran oferta electoral d'Artur Mas a les eleccions de novembre de 2010.

Seguint la lògica de les eleccions municipals i espanyoles, en què la federació va aconseguir uns resultats històrics, CiU dóna per fet que si hi ha eleccions anticipades el desgast que ja sembla acusar el PP, tal i com s'ha vist a Andalusia, i la desorientació que pateixen els socialistes catalans encara ara, cinc mesos després de la victòria de Pere Navarro al congrés del PSC, resultarà en una majoria absoluta nacionalista.

I amb una majoria absoluta què és el que canviarà més enllà de tornar a situar el PP en una posició marginal a la política catalana? Això és a mans de la direcció de CiU que haurà d'explicar per què vol la majoria absoluta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat