Indica publicitat
Dissabte, 6 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de febrer del 2012 | 16:25
Crònica · Política catalana

Existeix el sector catalanista del PSC?

Si existeix, és el moment de demostrar-ho. La derrota de Carme Chacón al congrés del PSOE deixa en evidència l'aparell del PSC, que ha quedat en ridícul. Tots els que van recolzar Chacón han quedat en evidència l'estratègia de federalitzar el PSOE s'ha enfonsant davant l'evidència que el PSOE no vol ser federalitzat, al contrari, com va dir el seu nou líder,

Psc-executiva

Barcelona · Alfredo Pérez Rubalcaba, vol reforçar el seu caràcter unitarista, tenir "una sola veu a tot Espanya".

Davant d'aquest fet, és el moment que el sector catalanista del PSC reaccioni. És un bon moment, perquè l'aparell del partit més espanyolista ha quedat en evidència i perquè el PSOE passa per un moment de debilitat extrema, confinat a l'oposició per anys i sense tecles de poder per moure. Però reaccionar no vol dir fer quatre piulades al twitter, ni articles al diari, ni manifestos demanant un gir catalanista, vol dir organitzar-se i estructurar una alternativa de futur.

El problema del sector catalanista del PSC és que hi ha massa egos, masses individualitats i massa capelletes. Tothom va per lliure i mentre no s'uneixin tots els que pensen igual, mai podran doblegar un aparell submís a les ordres del PSOE. Si no reaccionen ara, quan les condicions objectives són més favorables, el PSC entrarà en una deriva espanyolista de la qual ja difícilment en sortirà i aleshores l'alternativa de l'esquerra nacional que urgentment necessita aquest país es farà des de fora el partit.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat