Indica publicitat
Dimarts, 11 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de maig del 2012 | 18:07
Crònica · Política catalana

Junqueras deixa clara la postura d'ERC sobre el pacte fiscal

La nova direcció d'ERC ha estat i està disposada al pacte amb CiU i amb totes aquelles forces catalanistes que reivindiquin el pacte fiscal basat en el model de concert econòmic amb hisenda catalana pròpia. I no està disposada a aigüalir o donar passes enrere per arribar a un acord amb el PSC o el PP. ERC "no tindrà problemes per autoexcloure's".

Així de contundent ha estat aquest matí Oriol Junqueras en una conferència. ERC doncs, no acceptarà una burla més o una nova "pastanaga".

Esquerra ha detectat, poble a poble, barri a barri, que amb les retallades i amb una política comunicativa nefasta CiU està perdent una part del seu suport electoral, com ja apuntava amb claredat una enquesta publicada el passat diumenge a El Periódico. 

ERC ha entès, doncs, que cal un independentisme seriós, responsable, creïble, i no un independentisme "de foguerada". Cal un independentisme amb voluntat real de construcció de l'Estat català. I aquest ha de recollir molts vots de l'espai socialista de fora del cinturó industrial però també d'amplis sectors de CiU cansats de les retallades, del pessimisme i de la manca d'horitzó nacional.

CiU, cada dia més, dibuixa no pas la transició nacional sinó la depressió nacional. En contrapartida ERC donarà ferm suport i restarà al costat de CiU en cas que el President Mas vagi fins a les últimes conseqüències amb el pacte fiscal.

Oriol Junqueras i Marta Rovira, a cada xerrada, conferència o aparició pública han deixat clar que el primer de tot és el país i la seva gent, i que després l'hi segueixen l'estratègia i la ideologia de cada partit. Una nova manera de fer, doncs, es dibuixa a la nova Esquerra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat