Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de maig del 2011 | 19:01
Crònica · Política catalana

Junqueras ha de poder decidir

Esquerra és un partit curiós. Abans de celebrar el congrés ja se sap qui liderarà el partit. Tot sembla indicar que s'està gestant un consens al voltant de la figura d'Oriol Junqueras com a president del partit. L'exeurodiputat ofereix renovació, que és el que necessiten els republicans, després d'un cicle electoral a la baixa, i consens, després d'anys de baralles caïnites.

A més, no és una cara cremada per l'etapa dels dos governs tripartits, que han sortit molt cars a ERC electoralment parlant.

Però si ERC opta per Junqueras com a president del partit l'ha de deixar manar. No pot ser hostatge de cap sector ni presoner de les querelles del passat. Durant molt de temps Esquerra va tenir un president que no manava, Josep-Lluís Carod-Rovira, i tothom sap com va acabar la història. Seria bo que no es repetís.

Per tant, si Junqueras ha de liderar ERC, el partit s'ho a de creure i deixar-li triar equip, inclòs el candidat a secretari general, que naturalment ha de ser avalat democràticament pels militants. Cada vegada que surt una informació als mitjans col·locant un secretari o secretària general a l'exeurodiputat se'l debilita, se'l presenta com un titella d'un determinat sector o de l'altre. Se li fa un flac favor. Si ERC vol fer bé les coses, ha de deixar a Junqueras obrir les finestres, renovar el partit i que siguin els militants els que decideixin a les urnes. Només així serà creïble.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat